5 dk. Serkan KÖSE 09.04.2022

14 – 21 Nisan Haftası Epic Games Store Ücretsiz Oyunu

Epic Games Store her hafta olduğu gibi 14 – 21 Nisan haftası ücretsiz olarak sunulacak oyun belli oldu.

14 – 21 Nisan haftasında Epic Games Store üzerinden ücretsiz olarak sunulan Rogue Legacy ve The Vanishing of Ethan Carter oyunlarının erişeme açılmış durumda. 21 Nisan tarihine kadar erişime açık olan Rogue Legacy ve The Vanishing of Ethan Carter oyunlarından sonra yeni haftanın ücretsiz oyunları da belli olmuş durumda.

14 – 21 Nisan tarihleri arasında Epic Games Store,  Insurmountable ve XCOM 2 yapımlarını ücretsiz olarak sunacak. Oyunların tanıtım metinleri ve fragmanları şu şekilde:

Insurmountable Tanıtım Metni

Yalnız bir dağcı olarak çeşitli arazilerle yüzleş ve tırmanışın sayısız tehlikesi karşısında hayatta kal! Riskli bir çevrede pek çok zorlu karar seni bekliyor. Dağda tırman ve aşılamaz yüksekliklerin üstesinden gel!

SEN TIRMANIRKEN ÖLÜM HEP ENSENDE

Insurmountable, oyuncuların dev dağları aştığı, ölümlerin kalıcı olduğu bir macera roguelike oyunu. Yöntemsel olarak oluşturulan çevreler sayesinde hiçbir iki tırmanış birbirine benzemeyecek. Hayati değerlerinin kritik aralığa düşmemesine dikkat ederek tırmanıcının hayatta kalmasını sağla.

Dinamik hava durumu, gece – gündüz döngüsü ve nasıl sonlanacağını bilmediğin çok sayıda rastgele oluşturulmuş olay ile bu görevin daha da zorlu olacak. Kararların çok önemli… her biri. Çünkü her bir karar son kararın olabilir.

KARAKTERLER VE BECERİLER

Farklı becerilere ve arka plan hikâyelerine sahip üç karakterden birini seç ve ilk dağı tırmanmaya başla. Önceki maceracılardan kalan ekipmanları bulmak için sandıkları, mağaraları ve antik harabeleri ara. Bunlara ihtiyacın olacak çünkü ilk dağ bile senden çok şey bekleyecek.

Ancak endişelenme. Zaman geçtikçe giderek güçleneceksin. Tırmanıcının hangi güçlere sahip olması gerektiğini belirlemek için sofistike bir beceri sisteminden faydalan.

ZOR KARARLAR AL

Üç gizemli hikâyenin her birinde tehlikeli hayvanlarla karşılaşacak, ölümcül uçurumları aşacak ve hem iyi hem de kötü karakterlerle tanışacaksın ancak bunların hepsi insan olmayacak. Bu noktada da kararlarının her biri takip eden olayların şeklini belirleyecek.

DAĞLARI FETHET

Üç dağın fethedilmesi gerekiyor. Her biri bir öncekinden daha yüksek ve ölümcül. Insurmountable’da bilinmeyen tehlikelerle başa çıkacak, tahmin edilemez olaylara karşı anlık tepkiler verecek ve en nihayetinde, tıpkı hayatta olduğu gibi, kararlarının sonuçlarını her zaman bilemediğini fark edeceksin, ancak her şeye rağmen bunlarla başa çıkmak zorunda kalacak ve en sonunda olayların senin düşündüğünden daha farklı sonuçlar doğuracağını göreceksin.

Yeni ve değişen tehlikelerin zorluklarıyla yüzleş, kar fırtınaları ve doğanın gücüyle yüzleş, gözün her zaman zirvede olsun ve aşılamaz olanı aş.

ÖZELLİKLER

  • Her tırmanış bir diğerinden farklı
  • Yöntemsel olarak oluşturulan dağlar
  • Farklı hava koşulları ile dinamik bir dünya
  • Her seferinde değişen sonuçlarla yüzlerce olay
  • Yol bulma, istatistik ve ekipman yönetimi konularında stratejik oynanış

XCOM 2 Tanıtım Metni

Dünyayı uzaylılar yönetiyor ancak şeytani planlarını gizliyorlar. Bir gerilla kuvvetinin lideri olarak, uzaylı tehdidini yok etmek ve insan ırkını kurtarmak için küresel bir direniş başlatmalısın.

XCOM 2, 2012 yılının ödüllü strateji oyunu XCOM: Enemy Unknown’un devamı niteliğindedir.

Dünya değişti. Dünya liderlerinin uzaylı güçlere koşulsuzca teslim olma teklifinin üzerinden yirmi yıl geçti. Dünyanın son savunma hattı XCOM büyük bir yıkıma uğradı ve dağıldı. Şimdi XCOM 2’de, dünyayı uzaylılar yönetiyor, görünürde insanlık için parlak bir gelecek vadeden ışıltılı şehirler inşa ederken, şeytani planlarını gizleyerek yeni düzenlerine karşı çıkan herkesi ortadan kaldırıyorlar.

Sadece sınırlarda yaşayanların bir özgürlük alanı var. Burada insanlığı savunacak bir güç yeniden bir araya geliyor. Sürekli kaçak halde olan ve imkansız durumlarla karşılaşan XCOM’dan geriye kalan kuvvetler, küresel bir direniş başlatmanın bir yolunu bulmak ve uzaylı tehdidini yeniden ve bu kez sonsuza dek ortadan kaldırmak zorunda.

XCOM KAÇIŞTA: XCOM’un mobil üssüne dönüştürülen bir uzaylı tedarik gemisi olan Avenger’ın komutasını üstlen. Yeni açık uçlu oynanış, saldırı ekibini nereye yönlendireceğini, halkın desteğini nasıl artıracağını ve düşmanın karşı saldırılarıyla ne zaman mücadele edeceğine karar vermeni sağlar.

DİRENİŞ SAVAŞÇILARI GÖREVLENDİR: Beş asker sınıfı, her biri kendi yetenek ağacıyla taktiksel planın için özel askerler oluşturmanı sağlar.

TAKTİKSEL GERİLLA MÜCADELESİ: Yeni oynanış sistemleri, mücadelede daha fazla taktiksel esneklik sunar. Düşman devriyelerini tuzağa düşürmek için gizlilik özelliğini kullan. Değerli donanımlar ve eşyalar için düşmanlarını talan et. VIP’leri ve yaralanan arkadaşlarını tahliye noktasına taşıyarak kurtar.

YENİ BİR DÜŞMAN TÜRÜ: Yeni ve güçlü bir uzaylı türünden, rejimin infazcıları olan ADVENT’e kadar uzanan düşman çeşitliliği, belirgin bir taktiksel mücadele sunar.

ARAŞTIR, GELİŞTİR VE YÜKSELT: XCOM’a savaş alanında yeni yetenekler sağlamak üzere Avenger’da odalar yapılandırıp inşa et. Belirlediğin taktiklere uyacak silah ve zırh araştırma, geliştirme ve yükseltmeler için Bilim Adamı ve Mühendisleri kullan.

HER GÖREV EŞSİZ BİR MÜCADELEDİR: Vahşi diyarlardan uzaylı denetimindeki mega şehirlere ve uzaylı tesislerinin derinliklerine kadar dünyanın her yerinde görevlere çık. Neredeyse sonsuz sayıdaki harita, görev ve hedef kombinasyonları seni bekliyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al