1 dk. Serkan KÖSE 11.05.2021

ABD’de 200.000’den Fazla İkinci El PS5 Satışı Gerçekleşti

ABD’de 200.000’den fazla ikinci el PS5 satışı gerçekleşti. Satılan ikinci el PlayStation 5’lerin ortalama fiyatları ise 573 dolar olarak görülüyor. 

Japon teknoloji şirketi Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5 yaklaşık altı aydır piyasada ve oyun konsolunun tedarik sürecinde hala sorunlar yaşanıyor. PlayStation 5 oyun konsolunda yaşanan bu stok sorununun elbette ki pek çok nedeni var. Bu sorunun başlıca nedeni elbette ki çip sıkıntısı. Üretim sürecinde yaşanan bu aksaklıklar kullanıcıları da farklı yollara itiyor. Buna örnek vermek gerekirse ABD’de ikinci el PlayStation 5 satışlarını gösterebiliriz. 

İkinci El PS5 Satışları 200.000’den Fazla

Açıklanan son verilere göre Amerika’nın popüler online alışveriş sitesi olan StockX’te şu ana kadar toplamda 130.000’den fazla ikinci el PlayStation 5 satıldı. Bu satışların 83.000’i normal PlayStation 5 versiyonu iken 55.000’i ise PlayStation 5’in dijital versiyonu olarak gerçekleşti. Normal PlayStation 5’in fiyatının ortalaması 573 dolar olarak listelenirken dijital sürümünün fiyat ortalaması ise 531 dolar olarak listeleniyor. 

Bu satışların içerisinde kara borsa satışların içerisinde kara borsa satışların dışında gerçekten ikinci el satışların da bulunduğu düşünülüyor. Konsolun kara borsaya düştüğü zamanlarda fiyatı 900 dolar seviyesindeydi. Kısacası güncel fiyatlarda fiyatın düştüğünü söylemek mümkün. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al