3 dk. Esporlab 22.02.2020

EA’dan Müjde Yeni Star Wars Oyunları Yolda

Respawn Entertainment EA Games’in resmi oyun geliştirme stüdyosu, müjdeyi verdi yeni star wars oyunları yolda; Geliştirici şirketin Star Wars Jedi: Fallen Order ile büyük başarı yakalamıştı. Bunun adına yeni iki star wars projesi geliştirmeye başladığını açıkladı.

EA Games son oyunu olan Star Wars Jedi: Fallen order’ın ardından yakaladığı başarı ile Star Wars oyun serilerinin devamın geleceğinin sinyallerini verdi. İlgili kaynaklar Kotaku ile konuşarak, tüm oyun severlerin kalbini çalan ve büyük başarı yakalayan Star Wars Jedi: Fallen Order oyununun serisi için yeni oyun geliştirmeye başladıklarını açıkladı.

Yeni Star Wars Oyunları Yolda

EA Games’ın oyun stüdyosu Respawn Entertainment‘ın yeni olacak star wars seri oyunları hakkın da detaylı bilgi vermedi. Büyük başarı yakalayan oyunun devamının yapılacağı zaten, bildiğimiz bir şeydi. Star Wars Jedi: Fallen Order’ın ek devamı olacak bir oyun geliştiriliyor. Aynı zaman da bir diğer oyun ise Montreal merkezli EA Motive stüdyosu tarafından geliştirilmeye başlamış. EA Motive stüdyosu eşsiz bir Star Wars oyunu geliştirmeye başladıklarını bildiriyor ve “daha küçük ve daha olağanüstü” bir oyun diye nitelendiriyor.

Yani anlayacağınız üzere yeni yapılacak oyunlar diye adlandırdığım olay şöyle, ilk olarak Star Wars Jedi: Fallen Order’ın devamı niteliğinde geliştirmelere başlanmış. Bir diğeri ise Star Wars serisine eklenecek tamamen benzersiz ve olağanüstü yeni bir oyun gelecek.

Bu yüzden Star Wars serisinin oyunlarını büyük heyecanla oynayan kitle için yeni star wars oyunları yolda haberini büyük bir sevinç ve mutlulukla sizlere iletiyoruz. 

İptal edilen Star Wars Oyunları

Bildiğiniz üzere geçen yıl yeni star wars serisine eklenecek olan ve geliştirilen oyun EA Vancouver ve Criterion Games tarafından yapılan bir açıklama ile geçen yıl bahar aylarına doğru iptal edildiğini açıklamıştı. Geliştirilmeye devam eden aynı zamanda iptal edilen oyunun Star Wars: Battlefront’un devamı olacağı yönündeydi. EA tarafından “Viking” adını verdikleri bu proje, 2020 yılının sonlarına doğru Xbox ve PlayStation konsolları için yayınlanacağı yönündeydi. 

İptal edilen projede ki yapılan açıklamada ise “oyun geliştirmede ki lojistik sorunlar” nedeni ile projeye son veriyoruz açıklaması yapılmıştı. Projenin iptalinin aynı zaman da EA Games’ın verdiği tarihe yetiştirilemeyeceği nedeniyle iptal ettiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

EA Games’ın Star Wars serisi oyunlarında iptal ettiği oyun “Viking” adı verdikleri oyun ilk değil. Bildiğiniz üzere 2017 yılında, EA Games’ın oyun geliştiren bir diğer stüdyosu Visceral Games kapatılmıştı. Bu stüdyonun Star Wars serisi için aksiyon ve macare türünde benzersiz bir star wars oyunu geliştirmeye devam ediyordu. Stüdyo kapanınca EA Games’ın bir diğer stüdyosu olan EA Vancouver işleri devir almış, projeye “Orca” adını vermiş ve geliştirilen oyunun türünü açık dünya oyunu olarak değiştirip yayınlamayı düşünmüştü.

Yalnız üzülerek söylüyoruz ki geçen yıl “Orca” adı verilen bu proje de EA Games tarafından iptal edildi. Oyuncu kitlesinin Reddit‘ten başlattığı konular ve yorumlara göz atarsak, iptal edilmesinin büyük nedeni projenin çok uzun bir zaman alacağına dayanıyordu. EA Games ise çok daha kısa Star Wars oyunları geliştirme niyetinde olduklarını belli ediyordu.

EA Games yani Electronic Arts, Star Wars serisinin lisansı almak ve oyunlarını yapabilmek adına büyük bir çaba gösterdi. Disney’den çıkma olan Star Wars serisinin lisansını geçen yıl aralık ayında almayı başardı. Bu arada merak ediyor olabilirsiniz, Star Wars Jedi: Fallen Order inceleme konumuza göz atarak editörlerimizin oyun inceleme konusuna göz atabilirsiniz. 

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al