2 dk. Esporlab 07.01.2020

Alienware El Konsolunu Tanıttı, Karşınızda Concept UFO!

CES 2020’nin başlamasıyla oyun sektöründe birçok yenilik karşımıza çıkmaya başladı. Alienware firması, bilgisayar oyunlarını çalıştırabilen el konsolu prototipini tanıttı. Nintendo Switch’e benzerliği ile öne çıkan el konsolu, Concept UFO adını aldı. Concept UFO, aynı zamanda monitor ve televizyona da bağlanabilecek. El konsolu kategorisinde yeni bir girişim olan UFO, şu an sadece prototip olarak sunulabiliyor. Konsolun gelişimini zamanla hep beraber göreceğiz.

alienware-concept-ufo

alienware-concept-ufo

Bilgisayar Oyunlarını Çalıştırabilen El Konsolu

Cihazın sökülebilir olması ve Windows 10 işletim sistemine sahip olması, her şeyi açıklıyor gibi. Nintendo ile büyük bir rekabetin bu şekilde başlayacağını söyleyebiliriz. CES 2020’de bu alanda veya direkt bu konsol ile ilgili yeni haberler gelebilir. Haberler geldikçe,  en hızlı şekilde sizlerle paylaşıyor olacağız. Bu sektöre yeni giren Alienware firması, girişimi ile yüksebilecek mi veya hedeflerine ulaşabilecek mi? Bu soruların cevaplarına zaman içerisinde kavuşacağız.

Concept UFO Özellikleri

Prototipin CES 2020’de Mortal Kombat 11 ve Rocket League gibi oyunları çalıştırdığı görüntülendi. Bu da aslında ne kadar güçlü olduğunun göstergesi. Plastik malzemeden üretilen el konsolu, Nintendo Switch’ten daha ağır olarak karşımıza çıkıyor. Konsol ile ilgili tek dezavantaj; ağırlığı diyebiliriz. Tüm bunların yanında şarj etmek ve monitor bağlantısını sağlamak için USB girişleri bulunuyor. USB girişlerinden bahsetmişken donanımdan da bahsetmemiz gerekiyor. Konsol, fare ve klavyeleri sorunsuz bir şekilde çalıştırabilecek gibi duruyor. Oyunları Steam’den indirmeniz gerekecek ve fare ile klavye bu noktada büyük kolaylık sağlayacak.

concept-ufo

concept-ufo

Concept UFO, kontrol cihazlarını da Switch’ten kopya çekmiş gibi görünüyor. Switch’in kontrol cihazlarına benzeyen kontrol cihazları, raylı sistem ile oyunculara sunuldu. En önemli özellikleri ise; 1200p çözünürlük ve 8 inçlik bir ekrana sahip olması. El konsolu ile ilgili tüm bilgiler bu şekilde. Zaman geçtikçe bilgiler netleşecek ve bu bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Concept UFO’nun fiyatı ne kadar sorusuna henüz verilmiş net cevap yok.Tahmini olarak $300 doların üzerinde olması beklenen konsol fiyatı, zaman içerisinde netleşecek. El konsolu ile ilgili tüm gelişmeleri sizlere aktarıyor olacağız. İyi oyunlar!

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al