2 dk. Serkan KÖSE 16.04.2021

Amazon Prime Servisinin Abone Sayısı Açıklandı

Amazon Prime servisinim abone sayısı belli oldu. Peki Amazon’un pek çok önemli avantaja sahip olan Amazon Prime servisi kaç kişi tarafından kullanılıyor?

ABD merkezli Apple, Google, Microsoft ve Facebook ile dünyanın en büyük şirketleri arasından birisi olan Amazon’un abonelik hizmeti olan Amazon Prime servisinin abone sayısı belli oldu.

Amazon’un kurucusu ve CEO’su olan Jeff Bezos Amazon Prime’ın abone sayısını açıkladı. Bezos tarafından yapılan açıklamaya göre Prime’ın abone sayısı 200 milyon barajını geride bıraktı. Bu abone sayısında dikkat edilmesi gereken önemli bir husus bulunuyor. Amazon Prime’ın abone sayısı aynı zamanda Amazon Prime Video’nun da abone sayısını da gösteriyor.

Amazon Prime Servisinin Abone Sayısı

Prime ile birlikte gelen Amazon Prime Video’nun 200 milyon abone sayısını geride bırakması Amazon Prime Video’yu Netflix’in hemen arkasına getiriyor. Bu da Prime Video’yu dünyanın en çok aboneye sahip ikinci video akış servisi yapıyor. Amazon Prime aboneliği ile birlikte aboneler Amazon alışverişlerinde bazı avantajlar, Amazon Gaming ve Amazon Prime Video hizmetine erişim hakkı kazanıyor. Ülkemizde pek çok abone Amazon Prime’a Amazon Gaming servisi için abone olsa da Prime Video’ya yeni içeriklerin eklenmesiyle birlikte kullanıcıların Amazon Prime Video servisini kullanmaya başlayacağını görebiliriz. Bu anlamda Prime Video’nun 200 milyonun üzerinde abonesinin olması servisin geleceği için önemli bir başarı.

Rakip video akış servislerine göre çok kısıtlı bir içerik kütüphanesi bulunan Amazon Prime Video’nun içeriklerini yavaş yavaş arttırdığını görüyoruz. Özellikle Lord of the Rings ve Wheel of Time dizisi aboneler tarafından merak ediliyor. Bu dizilerin yayınlanmaya başlamasıyla birlikte kütüphanenin genişlemesi servisi rakipsiz hale getirebilir.

2021 yılının üçüncü çeyreğinde CEO’luk görevinden ayrılacak olan Bezos’un yerine Amazon Web Services’in CEO’su olan Andy Jassy geçecek. Ülkemizde ilk ay ücretsiz olan Amazon Prime servisinin diğer aylardaki fiyatı ise aylık 7.90 TL.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al