1 dk. Serkan KÖSE 21.03.2021

AMD Ekran Kartlarında Kripto Para Madenciliğini Kısıtlamayacak!

AMD ekran kartlarında madenciliğini kısıtlamayacağını açıkladı. AMD’nin bu hamlesiyle birlikte kripto para madenciliği yapan kişiler bu işlemlerinde AMD ekran kartı kullanabilecek. 

Son günlerin en popüler konularından birisi olan kripto paralar ülkemizde de yakından takip ediliyor. Kripto para birimlerinin değer kazanmasıyla birlikte kripto para madenciliği de popüler hale gelmişti. AMD konuyla ilgili olarak şimdiye kadar sessiz kalmayı tercih etse de konu ile ilgili bir açıklama AMD cephesinden geldi. 

AMD Ekran Kartlarında Kripto Para Madenciliğine İzin Verecek!

AMD’nin Ürün Müdürü olan Nish Neelalojanan’a yönetilen bir soru AMD’nin bu konudaki bakış açısını ortaya koydu. Neelalojanan açıklamasında AMD’nin kullanıcıların donanımlarıyla ilgili ne yapıp ne yapmayacağı konusunda bir kısıtlamaya gitmeyeceğini açıkladı. 

amd-ekran-kartlarinda-kripto-para-madenciligini-kisitlamayacak

AMD’nin bu açıklaması, Nvidia’nın geçtiğimiz günlerde donanımsal olduğunu iddia etmesine karşın, yanlışlıkla sürücü ile kaldırdığı kripto para kazanma kısıtına benzer bir adım uygulamayacağı da doğrulanmış oldu. 

Neelalojanan açıklamasında ayrıca AMD RX 6000 serisinde oyunculara yönelik optimizasyonları öncelik edinildiğini dile getirdi. Konu hakkında örnek vermek gerekirse, kırmızı ekibin Infinity Cache ve GDDR6 kombinasyonlarına gitmesi madenciler için çok daha önemli olan VRAM bant genişliğini olumsuz etkileyen bir tercih. Son olarak AMD’nin GPU mimarisinde de uygulanan tasarım tercihleri neticesinde de RX 6900 XT bir önceki nesil RX 5700 XT ile benzer bir madencilik performansı sergiliyor. AMD’nin bu kararından sonra 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al