1 dk. Serkan KÖSE 22.06.2021

Amouranth ve Indiefoxx’un Twitch Banları Kaldırıldı

Twitch platformunun popüler yayıncılarından olan Amouranth ve Indiefoxx’un Twitch banı 3 günün ardından kaldırıldı.

İki yayıncının Twitch üzerinden Twitch kurallarını ihlal eden yeni bir ASMR türü başlattıktan sonra banlanmıştı. Her iki yayıncı da Twitch üzerinden neden banlandıklarını açıklamamış olsa da Twitch’in cinsel içerikli içerik politikalarını ihlal ettiği için yayıncılar platformdan banlanmış olabilir.

Twitch Yeni Bir Kategori Oluşturmuştu

Bilindiği üzere Twitch platformu uzun bir süredir bu iki yayıncının içeriklerini tartışıyor. Pek çok Twitch izleyicisi bu içerikleri platformun geleceği için uygun bulmuyor olsa da Twitch platformu geçtiğimiz aylarda bu içeriklere izin veren yeni bir kategorinin oluşturulduğunu açıklamıştı. Yeni kategorinin açıklamasıyla birlikte bu kategori ilk dört gün boyunca toplamda 1.4 milyon saat izlenme sayısına ulaşmıştı.

Twitch platformu üzerinde Amouranth ve Indiefoxx’un bu ilk banlanmaları değil. Indiefoxx bu yıl şimdiye kadar 5 ceza alırken Amouranth ise şimdiye kadarki en çok yasaklama alan ilk dört yayıncı arasında yer alıyor. Twitch’in ilerleyen günlerde bu yayıncıları tamamen platformdan uzaklaştırıp uzaklaştırmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al