1 dk. Serkan KÖSE 10.12.2021

Android Oyunları Windows’a Geliyor

Teknoloji devi Google tarafından yapılan son açıklama Windows kullanıcılarını mutlu edecek. 

Google’ın The Game Awards etkinliğinde yaptığı açıklamada 2022 yılı içinde sunulacak olan Google Play Oyunlar uygulaması ile Windows 10 ve Windows 11 kullanıcıları Android oyunlarını cihazlarında oynayabilecek. 

Google’dan Önemli PC Adımı

The Game Awards 2021 töreninde Google’ın tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılı içinde Android işletim sisteminde yer alan oyunlar Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemine sahip olan PC’lerde oynanabilecek. Windows kullanıcıları bu adımla birlikte Windows işletim sistemine sahip cihazların Google Play Oyunlar uygulaması üzerinden pek çok Android oyununu oynayabilecek. 

Windows PC’lere Android Oyunları Geliyor

2022 yılı içinde çıkışını gerçekleştirecek olan Google Play Oyunlar uygulaması, Android işletim sistemine sahip oyunları bulut üzerinden sunmak yerine yerel olarak Windows işletim sistemine sahip cihazlarından oynama imkanına sahip olacak. Kullanıcılar ayrıca telefonlarındaki uygulamayı kullanırken telefon ve Windows PC arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilecek. Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde bu özelliğin sunulacak olması pek çok oyuncuyu mutlu ettiğini söyleyebiliriz. 

Google’ın Android ve Google Play oyunları sorumlusu Greg Hartrell konu hakkında yaptığı açıklamada, “2022’den itibaren oyuncular en sevdikleri Google Play oyunlarını daha fazla cihazda deneyimleyebilecekler: telefon, tablet, Chromebook ve yakında Windows PC’ler arasında sorunsuz geçiş yapabilecekler.” sözlerine yer verdi. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al