2 dk. Esporlab 29.12.2019

Apple Oyun Bilgisayarı Üzerine Çalışıyor!

Apple tarafından üretilen bilgisayarlar genel olarak sadece iş amacı ile kullanılıyor. Macbook Air, Macbook PRO ya da iMac sistemleri ile tamamen işe yönelik çalışmalarda bulunabilir, işletim sistemi nedeni ile oyun oynayamayabilirsiniz. Ancak son 10 yıl içerisinde büyük bir çıkış yakalayan E-Spor sektörü, oyuncu bilgisayarlarına olan ilginin bin kat artmasına neden olmuştur. Bu pazardan da pay almak isteyen Apple, oyunculara yönelik bir Mac bilgisayar geliştirmek istiyor. Oyun Konseyi olarak bu yazımız içerisinde Apple Oyun Bilgisayarı Üzerine Çalışıyor hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Mac cihazlarda oyun oynamak oldukça zor. Sadece basit birkaç oyun oynayabileceğinizi, diğer oyunların Mac desteğinin de bulunmadığını görebilirsiniz. Apple, tamamen profesyonel kişilere yönelik bilgisayarlar geliştiriyordu. Ancak oyun dünyasının gelişmesi ile beraber oyunculara yönelik de bir çalışmanın yürütüldüğünü görüyoruz. Gelen haberlere göre Apple oyunculara yönelik bir Mac cihazı üzerinde çalıştığını, bu bilgisayarın 2020 yılında satışa sunulacağı görülüyor. Uygun fiyatlı olması durumunda milyonlarca oyuncunun Mac sistemine sahip olacağı tahmin ediliyor.

Apple Oyuncu Bilgisayarı

Apple ile ilgili kulağımıza gelen bilgilerin bu kadar ile sınırlı olmadığını biliniz. Tamamen oyun ve oyunculara yönelik olacak bu bilgisayarın ABD’de 5,000$’dan satılacağı da iddialar arasında yer alıyor. Bu hamlesi ile ilk defa oyun piyasasına adım atacak olan Apple, yüksek fiyatlara sahip bilgisayarlar satmak isterse bu girişiminde başarısız olabilir. Şu an için oyunculara yönelik geliştirilen bilgisayarın masa üstü mü diz üstü mü olacağı bilinmiyor. Masa üstü olacak ise iMac büyük bir revize geçirecek gibi görünüyor. Diz üstü sistemde bu işi kaldırabilecek tek sistemin Macbook PRO’ya ait olduğunu söyleyebiliriz.

Bizlerin tahminine göre oyunculara yönelik çıkacak olan bilgisayarın masa üstü olacağıdır. Ancak bu bilgilerin tamamen iddia ve tahminden yana olduğunu bilmeniz gerekiyor. Ancak son yıllarda E-Spor’un çok büyük bir ilerleme kaydetmesi ve oyuncu ekipman satışlarının tavan yapması Apple’ı bu sektöre girmesine kapı aralamaktadır.

Bu konunun gerçek olacağını düşünmemizdeki ana etmenlerden birisi de Apple Arcade sistemini aylık abonelik haline getirmesidir. Yavaş yavaş bu alana doğru zemin, ortam hazırlayan Apple, önümüzdeki yıllarda tamamen oyunculara yönelik bir bilgisayar geliştirecek.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al