1 dk. Serkan KÖSE 09.10.2021

Apple ve Epic Games Arasındaki Davada Yeni Gelişme Yaşandı

Apple ile Epic Games arasında yaşananlar herkesin bildiği bir konu. Dava kararı açıklanmış olsa da görünüşe göre Apple ile Epic Games arasında yeni şeyler yaşanmaya devam edecek. 

ABD merkezli teknoloji şirketleri Apple ve Epic Games arasında uzun süredir bir dava devam ediyor. Davanın çıkış nedeni Fortnite gibi görünse de dava artık farklı bir rayda ilerliyor. 

Uygulama içi satın alımlarda Apple’ın yüksek bir komisyon aldığını belirten Epic Games, söz konusu satın alımlarda kullanıcılar için kendi ödeme yöntemini oyuna ekleyerek Apple’ın komisyon almasının önüne gelmişti. 

Bunun üzerine Apple, Fortnite’ı App Store’dan kaldırıp, Epic Games’in geliştirici hesabını askıya alarak Apple cihazları için ürün geliştirmesini engellemişti. 

Söz konusu davada Apple görünürde kaybetmiş gibi görünüyor olsa da Fornite’ı mağazaya koymamaya diretiyor. Mahkeme kararında Apple’ın Fortnite’ı mağazaya yeniden eklemesi noktasında bir karar açıklanmamıştı. 

Davada Apple, bir noktada geliştiriciler için ‘uygulama içi linklerle farklı ödeme sitelerine yönlendirmeyi’ mümkün kılacak. Bu sayede geliştiriciler, Apple’ın yüzde 15 ile 30 arasındaki komisyonundan kaçabilecek. Apple çıkan bu kararın ardından bu kararın daha yüksek bir mahkemece gözden geçirilmesinin gerektiğini söyledi. Apple’ın bu isteğinin kabul edilmesi durumunda davada tüm kontroller yapılana kadar App Stpre’da herhangi bir değişiklik olmayacak. Bu da yargıcın kasım ayında vereceği kararla netleşecek. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al