1 dk. Serkan KÖSE 10.12.2021

Apple ve Microsoft’un xCloud Görüşmeleri Ortaya Çıktı

Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Apple ile Microsoft’un yeni bir görüşmesi ortaya çıktı. 

Yazılım deve Microsoft bilindiği üzere son dönemlerde bulut temelli xCloud servisi ile ön plana çıkıyor. Hemen hemen her platforma gelen Microsoft’un yeni nesil bulut temelli oyun akış platformu iOS ve diğer Apple cihazlarına özel bir uygulama olarak eklenmedi ve bunun nedeni Apple’ın mağaza kuralları olarak açıklandı. 

Microsoft’un Google Stadia ve Nvidia GeForce Now servisine rakip olarak Xbox Cloud Gaming ya da xCloud servisini duyurmuştu. Bu servisle birlikte kullanıcılar düşük donanıma sahip cihazlarında yüksek kalitede oyunları oynayabiliyordu. Kullanıcıların Xbox Game Pass Ultimate abonesi olması durumunda ise bu servis ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Servis için yüksek internet bağlantısı ya da mobil veri gerekiyor. 

Microsoft ve Apple Görüşmesi

Apple cihazlarında Apple’ın mağaza kuralları nedeniyle bu tarz uygulamalar sadece internet tarayıcı üzerinden çalışabiliyordu. Apple’ın bu tutumu nedeniyle Microsoft ve diğer üreticiler bu servislerini App Store’a ekleyemiyordu. 

Ortaya çıkan son bilgilere göre Microsoft xCloud servisinin App Store’a eklenmesi için Apple ile ciddi çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Apple’ın sürece sıcak bakmadığı söyleniyor olsa Microsoft’un sürecin takipçisi olmaya devam edecek gibi görünüyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al