2 dk. Serkan KÖSE 10.01.2022

BBL Esports, Sterben ve Futbolist Gerginliği Hakkında Açıklama Yaptı

Emre “Sterben” Demirci ve Futbolist arasındaki tartışma BBL Esports kurucularını da açıklama yaptırdı.

6 Ocak günü Futbolist resmi kanalları üzerinden yapılan açıklamada Emre “Sterben” Demirci’nin takımdaki sözleşmesini fes ederek ayrılması duyuruldu. Sterben, konu hakkında kendi haklarından feragat ederek kontratını sona erdirdiğini belirtirken 7 Ocak günü iki tarafında avukatları konu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Tartışamaya BBL Esports kurucuları olan Okan İlker Demirel ve Ferit “wtcN” Karakaya da dahil oldu. Okan İlker Demirel, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada tam olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam yaşanan olay sıradan, önemsiz bir drama değil. Dışında kalamazdım. Her iki taraf ile de telefonla görüştüm. Kulübün yazdıkları konular ile ilgili elinde sözleşme hariç yazılı ve resmi ispatlar var. Oyuncu ile bir alıp veremediklerinin olmadığını, sevdiklerini söylüyorlar. Kulüpten transferine onay vermelerine rağmen haksız fesih olayına anlam veremiyorlar. “Poaching” oyuncudan oyuncuya… sonra da kulüp sahibine kadar geliyor orada kulüp kendini ve yatırımını korumaya alıyor. Kapatırken de üzerine basarak tekrar söylüyor derdim oyuncu ile değil, onu yanlış yönlendiren kişilerle diyor. Oyuncu tarafında konu biraz daha duygusal, konuştuğunu söylediği şeyler diğer tarafta yazılıyken, onda sözlü. Kulüp bu süreç kapansın uzamasın güzel konular değil, hukuk ilerlesin diyor. Oyuncu sosyal medya savaşı var şu an geri adım yok diyor. @FutbolistCo haklı olduğuna dair beni ikna etti. Özetlemek gerekirse @borakocyigit güzel söylemiş. “Takım sahibi arkadaşlar ve menajerler: Sözleşmesi olan oyuncuyu elbette alabilirsiniz. Buy out’unu ödeyerek!” Daha önce “Poaching”e müsade edildi mi bilmiyorum ama bu sefer edilmeyecek ya da edilen yerde @BBL_esports olmayacak.”

Ferit “wtcN” Karakaya: “Umarım Düşündüğüm Kadar Değilsinizdir.”

Ferit “wtcN” Karakaya, Okan İlker Demirel’in Tweet’ini alıntılayarak “Poaching : Kulüp arkasından oyuncuyu ayarlama. Kaçak avcılık yani Burnum çok pis kokular alıyor. Umarım düşündüğüm kadar değilsinizdir. Şu an sadece olayları izliyorum.” açıklamasını yaptı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al