2 dk. Serkan KÖSE 04.03.2022

Bloober Team Oyunlarını Rusya ve Belarus’ta Yasakladı

Polonya Krakov merkezli video oyun geliştiricisi olan Bloober Team, Rusya ve Belarus pazarlarından çekildiğini duyurdu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı olan Mykhailo Fedorov geçtiğimiz gün oyun geliştiricilerine yaptığı çağrıda video oyun geliştiricilerinin, Espor organizasyonlarının Rusya ve Belarus merkezlerine desteklerinin çekilmesini talep etmişti. Espor organizatörlerinden ESL ve BLAST gibi kuruluşlar Rus merkezli kulüplere yaptırımlarını duyurulmuştu. Polonya merkezli The Medium ve Layers of Fear yapımları ile bilinen Bloober Team, yapılan çağrıya yanıt verdi.

Bloober Team yaptığı duyuruda tüm oyunlarının Steam mağazasından başlayarak tüm Rusya ve Belarus merkezlerinden satıştan kaldırılacağını duyurdu. Bloober Team şirketi duyurusunda Rusya – Ukrayna geriliminin bu yaptırımla halkla alakasını olmadığını belirterek yaptırımın savaşı durdurmak için yardımcı olabileceğini belirtti.

Bloober Team Paylaşımı

Bloober Team Duyurusu

Rusya’nın Ukrayna’yı sebepsiz yere işgali devam ederken, savunucuları ve sivilleri aynı şekilde öldürürken, Bloober Team olarak bizler tüm platformlarda Rusya ve Beyaz Rusya’da oyunlarımızı satmayı bırakmaya karar verdik.

Bu ülkelerdeki mağazalardan oyunları indirmek için ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz – yasak ilk olarak Steam’de yürürlüğe girdi.

Kalbimiz Ukrayna halkıyla birlikte ve bu, şu anda onları desteklemek için attığımız birkaç adımdan biri.

Kararımızın bu işgale dahil olmayan birçok Rus ve Belaruslu oyuncuyu etkileyebileceğini anlıyoruz, ancak savaşı durdurmaya yardımcı olabilecek her adımın atılmaya değer olduğuna inanıyoruz – buna Ukrayna halkıyla hem kelimelerle hem de eylemlerle tam dayanışma göstermek de dahildir, bunun yanı sıra Rus ve Belarus kamuoyu üzerinde baskı yaratıyor.

Küresel bir ortak direnişin bir fark yaratmaya yardımcı olabileceğine inanıyoruz. Savaş çığırtkanlığına göz yummayan bir dünyanın parçası olmak istiyoruz. Ve insan hayatı tehlikedeyken tarafsız kalmayacağız.

Bloober Team

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al