2 dk. Serkan KÖSE 23.03.2021

ByteDance Mobile Legends Oyunun Geliştiricisini Satın Aldı!

Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance Mobile Legends oyununun geliştiricisi olan Moonton’u satın aldığını açıkladı. 

Özellikle TikTok ile birlikte adından sıkça söz ettiren ve sonrasında ise bir internet devi olan ByteDance, sosyal medya sektöründe yarattığı etkiyi mobil oyun sektöründe de sürdürmek istiyor. ByteDance tarafından yapılan açıklamada, Mobile Legends isimli League of Legends benzeri bir oyunun geliştiricisi olan Moonton Technology’yi satın aldığını açıkladı. 

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre ByteDance, Moonton’u satın almak için 4 milyar dolar ödeme yaptı. Söz konusu bu satın alımla birlikte ByteDance ile bir başka Çinli internet şirketi olan Tencent ile rekabet edeceği düşünülüyor. 

bytedance-mobile-legends-oyunun-gelistiricisini-satin-aldi

Konu hakkında Moonton CEO’su Yuan Jing satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Moonton Technology’nin ByteDance şirketi çatısı altında bağımsız bir şirket olarak çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi. Moonton CEO’su her ne kadar böyle bir açıklama yapmış olsa da ByteDance, Tencent ile bir noktada daha sıkı bir rekabet edebilmek için Moonton’a belli bir oranda baskı yapabileceği düşüncesini doğuruyor. 

Moon Technology, mobil oyun dünyasının en popüler MOBA oyunlarından birisi olan Mobile Legends’ın arkasındaki şirket ve ByteDance bu hamlesiyle birlikte Tencent’in League of Legends : Wild Rift ve Honor of King oyunlarına dişli bir rakip olarak olabilir. 

Şimdilik ByteDance, Monoton Technology’yi satın almasıyla ilgili detayları paylaşmadı. Eski bir Tencent çalışanı kişi tarafından kurulan Moonton ie Tencent’in de ilgilendiği ve hatta satın almak amacıyla bir teklif sunduğu biliniyordu. Görünüyor ki bu teklif Mooton tarafından makul bulunmadı ve ByteDance teklifi daha olumlu bulundu. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al