2 dk. Serkan KÖSE 04.03.2022

CD Projeckt RED Rusya ve Belarus’a Satışları Kapattı

Polonya merkezli ünlü geliştirici CD Projeckt RED, Ukrayna – Rusya gerilimine karşı yapılan yaptırımlara yenisini ekledi. Witcher ve Cyberpunk 2077 oyunları ile bilinen CD Projeckt RED dijital mağazaları dahil Rusya ve Belarus’a satışları kapattı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı olan Mykhailo Fedorov geçtiğimiz gün oyun geliştiricilerine yaptığı çağrı sonrasında The Medium ve Layers of Fear yapımları bilinen Bloober Team ilk yaptırımları uygulayan geliştirici olmuştu. Bloober Team sonrasında Polonya merkezli ünlü oyun stüdyo CD Projeckt RED, Rusya ve Belarus pazarından çekildiğini duyurdu. Resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda geliştiricinin GOG platformu ve CD Projeckt RED yapımları dahil tüm oyunların satışının kapatıldığını duyurdu.

CD Projeckt RED Paylaşımı

CD Projeckt RED Duyurusu

Komşu ülkemiz Ukrayna’daki Rus askeri işgali ışığında, bir sonraki duyuruya kadar CD PROJEKT Group, oyunlarımızın Rusya ve Beyaz Rusya’ya tüm satışını durdurma kararı aldı. Bugün, CD PROJEKT Group ürünlerinin ve ayrıca GOG platformunda dağıtılan tüm oyunların Rusya ve Beyaz Rusya topraklarına dijital satışlarını ve fiziksel stok teslimatlarını durdurmak için ortaklarımızla birlikte çalışmaya başlıyoruz.

Tüm CD PROJEKT Group’u, Ukrayna halkının yanındadır. Devlet meselelerini doğrudan etkileyebilecek siyasi bir varlık olmasak ve öyle olmayı arzulamasak da, ticari varlıkların birleştiklerinde sıradan insanların kalplerinde ve zihinlerinde küresel değişime ilham verme gücüne sahip olduğuna inanıyoruz. Ukrayna’nın işgali ile hiçbir ilgisi olmayan Rusya ve Beyaz Rusya’daki oyuncuların bu karardan etkileneceğini biliyoruz, ancak bu eylemle, küresel toplumu Avrupa’nın kalbinde neler olup bittiği hakkında konuşmaya daha fazla teşvik etmek istiyoruz.

Anavatanları için savaşan kardeşlerimize – güçlü kalın!

Слава Україні!

CD Projekt Group

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al