1 dk. Serkan KÖSE 03.06.2021

CD Projekt RED 2021 Yılının İlk Çeyreğinde Gelir Kaybetmeye Devam Etti

Polonya merkezli oyun stüdyosu CD Projekt RED 2021 yılına da iyi bir başlangıç yapamadı.

The Witcher ve Cyberpunk 2077 oyunları ile adından söz ettiren Polonya merkezli oyun stüdyosu CD Project RED, kısa bir süre önce 2021 yılının ilk çeyreği için mali raporlarını paylaştı. Açıklanan raporlara göre CD Projekt RED, 2021 yılı ilk çeyreğini pek iyi geçirmedi.

Cyberpunk 2077 Yamaları CD Projekt RED Gelirlerini Düşürdü

CD Projekt RED 2021 yılının ilk çeyreği için sunum yaptı. Gerçekleştirilen bu sunumda ilk çeyreğe dair mali sonuçlar paylaşıldı. Yapılan açıklamalara göre 2021 yılının ilk çeyreğinde CD Projekt RED’in gelirlerinde yüzde 65’lik büyük bir düşüş yaşandı. CD Projekt RED’in geliri 32.5 milyon dolardan 8.84 milyon dolara düştü.

CD Projekt RED’in CFO’su Piotr Nielubowicz açıklamasında ilk çeyrekte yaşanan bu büyük düşünün ana nedeninin Cyberpunk 2077 oyununun düzeltilmesi için yayımlanan yamalar olarak gösterildi. Bilindiği üzere Cyberpunk 2077 oyunu için iki büyük yama başta olmak üzere pek çok yama yayımlandı ve oyun hala tam olarak düzeltilmiş değil. Piotr Nielubowicz açıklamasında ayrıca şirketin gelirlerinde yaşanan düşünün bir diğer nedeninin ise şirketin gelecekteki oyunlar için harcadığı Ar-Ge ücretleri olduğunu açıkladı. CD Projekt RED için ilerleyen süreçlerin nasıl gerçekleşeceği merak konusu.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al