2 dk. Serkan KÖSE 12.01.2022

Cem Bölükbaşı Formula 2’de Yarışacak

Simülasyon yarış pilotu olan Cem Bölükbaşı önemli bir başarıya imza atarak tarihe geçti. Simülasyon taraftan gerçek tarafa geçen ilk pilot olma unvanına sahip olan Cem Bölükbaşı önümüzdeki sezon F2’de yarışacağını duyurdu.

Esports yarışları ile tanınan temsilcimiz Cem Bölükbaşı, 2022 FIA Formula 2 sezonunda Charouz Racing System takımıyla yarışacağını açıkladı. F2 sezonu Mart ayı itibariyle Bahreyn GP ile başlayacak.

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında Çek merkezli Formula 2 takımı olan Charouz Racing System ile anlaştığını belirten Cem Bölükbaşı, sponsor olarak ICRYPEX, Kuzu Grup, TOSFED, TGA, Rixos, Neohen ve TEM desteğiyle birlikte 14 haftadan oluşan yeni bir serüvene başlayacak.

Espordan Pistlere Geçen İlk Pilot

Espor tarafından gerçek sürücülüye ve FIA serisine geçen ilk pilot olma unvanına sahip olan Cem Bölükbaşı, basın toplantında benim için inanılmaz bir gelişme bu ifadesini kullandı.

Bölükbaşı yaptığı açıklamada tam olarak “Sanal yarışlarda binlerce saat antrenman yapıp, Formula 1 Espor yarışlarında dünya şampiyonlukları kazanırken hayalimde hep bir gün gerçek yarış pistlerinde de yeteneklerimi gösterebileceğim düşüncesi vardı. Son iki yılda çeşitli şampiyonalarda elde ettiğim başarılarla bunu kanıtladığımı düşünüyorum. En son çıktığım Euroformula Open şampiyonası oldukça başarılı geçti. 15 yarışta 8 kez podyuma çıktım ve 2 yarışı da birinci bitirdim. Simulasyonda yaptığım antrenmanların yarış kariyerimde çok büyük katkısı oldu. İlk kez kullandığım araçlarda podyuma çıkmayı başardım. Şimdi ise sadece birkaç hafta önce ilk defa resmi test sürüşlerine çıktığım Formula 2 aracıyla tam sezon FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yarışacağım. Bu yolculukta hayallerime benim kadar inanan başta ailem, ajansım TEM Agency ve ana destekçim ICRYPEX’in yanı sıra Kuzu Grup, Zorlu Enerji, Go Türkiye, Rixos, Gentaş’a; yine destekleriyle yanımda olan TOSFED’e çok teşekkür ederim.  Bu destekler olmasa bu noktaya gelemezdim. Şimdi bir an önce Charouz Racing System ile sezona başlamak için sabırsızlanıyorum. Yarış kariyerime, Türkiye ve dünya motor sporları tarihine yeni rekorlar eklemek için elimden gelenin en iyisini yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al