1 dk. Serkan KÖSE 31.08.2021

Çin’de Çocukların Üç Saatten Fazla Oyun Oynanması Yasaklandı

Çin Hükümeti, oyun bağımlılığına karşı yeni kararlar aldı. Alınan kararlar doğrultusunda 18 yaşında küçük olan çocuklar artık haftada 3 saatten fazla çevrimiçi oyun oynayamayacak.

Özellikle akıllı telefon modellerinin hayatımızda yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte oyunlar hayatımızda daha fazla yer edinmeye başlamıştı. Online oyunların ivme yakalamasının ardından pek çok kişide oyun bağımlılığı görülmeye başlanmıştı. Çin Hükümeti ise oyun bağımlılığına karşı yeni önlemler aldığını açıkladı. Alınan kararlara göre, 18 yaşından küçükler artık haftada sadece 3 saat online oyun oynayabilecek. Bu karar oyun bağımlılığı konusunda önemli bir adım olarak görülüyor olsa da eleştirmenler bu karardan dolayı endişeli. Eleştirmelere göre bu karar doğru değil ve bu karar ülkenin gelişen oyun endüstrisine ağır bir darbe vuracak.

Çocuklar Günde 1 Saat Oyun Oynayabilecek

Açıklama Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi tarafından yapıldı ve büyük oyun geliştiricilerinin reşit olmayan çocukların oyun oynamasına sınırlama getirmesinin zorunlu kılındığı açıklamada belirtildi. Karara göre çocukların oyun oynama saatleri; cuma, hafta sonu ve tatil günleri 20:00 ile 21:00 arasında birer saat olacak. Haftada ise en fazla üç saat oyun oynanabilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi sözcüsü bu kararın çocukların fiziksel ve mental sağlığının korunması için alındığını belirtti. Alınan bu karar sonrasında şaşırtıcı olmayan bir şekilde Çin oyun hisselerinde sert bir düşüş yaşandı. Gelen yasakların çevrimdışı oyunları etkileyip etkilemeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al