2 dk. Serkan KÖSE 04.10.2021

DICE Battlefield 2042’de Hilecilere Göz Açtırmayacak

Yayıncılığını Electronic Arts’ın üstlendiği ve geliştiriciliğini ise DICE’ın yaptığı Battlefield serisinin son oyunu olan Battlefield 2042 oyunundan güzel bir haber geldi. Oyunun hile koruma sistemi, hilecilere göz açtırmayacak. 

Oyunun geliştiricisi olan DICE tarafından bugün paylaşılan bir blog gönderisine göre geliştirici ekip, oyuncu davranış politikalarını ve hile karşıtı önlemlerini ortaya koydu. Oyuncuların bu durumları gördüklerinde mücadele etmem adına hangi araçları kullanmaları gerektiği de belirtildi. 

DICE’ın Battlefield 2042’deki “olumlu oyun” taahhüdünün bir parçası olarak çok oyunculu oyun modlarında standart hale gelen bir özellik olacak. Bu özellik sayesinde oyuncuları oyun içinde bildirme özelliği getirilecek. Bunun yanında oyuncular “isteğe bağlı bir yorum” yapabilecek. 

Battlefield 2042 Oyuncuların Bildirebileceği Davranışlar

  • Kötü Amaçlı Metin Sohbeti
  • Kötü Amaçlı Sesli Sohbet
  • Hile
  • Oynanış Sabotajı
  • Saldırgan Oyuncu Adı
  • Her Türlü Taciz

Bu liste çok kapsamlı bir liste olsa da “taciz” ve “küfürlü sohbet” için bildirimde bulunmasının ne zaman uygun olacağı ise oyuncuların aklını karıştırıyor. Oyunda hile yapan oyunculara gelecek olursak DICE, sıfır tolerans politikası ilan etti ve hızlı şekilde kalıcı yasaklar uygulayacağını dile getirdi. Konu hakkında yapılan açıklamada “Hile konusu olduğunda herhangi bir uyarı ve uzaklaştırma söz konusu bile olmayacak. Kurallara göre oynamayan oyuncular, oyundan kalıcı olarak uzaklaştırılacak.”

Battlefield 2042 oyununda kullanılacak olan hile uygulamasının temelinde EA’nın Apex Legends ve Star Wars: Squadrons’ta (ve Fortnite gibi diğer popüler oyunlarda) halihazırda ücretsiz ve yaygın olarak kullanılan Epic Games’e ait Easy Anti-Cheat bulunuyor. Battlefield’ın crossplay özelliği nedeniyle bir hesapta yapılan hile davranışı tüm platformlarda geçerli olacak. Yani kullanıcılar PC hesaplarında hile yaptıklarında Xbox hesaplarında da hile yapmış sayılacak. 

Battlefield 2042 oyununun hile karşıtı yazılımı 6 – 10 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan açık betada aktif hale getirilecek. DICE ayrıca gelecekte de hile önleme araçlarını geliştireceğini dile getirdi. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al