1 dk. Serkan KÖSE 16.12.2021

Disco Elysium Türkçe Dil Desteğine Kavuşuyor

Geliştiriciliğini ve yayıncılığını ZA/UM’un üstlendiği 2019 yılı çıkışlı sevilen oyunlardan birisi olan Disco Elysium oyunundan özellikle Türkiye’deki oyuncuları memnun edecek bir haber geldi.

Role-playing oyun türünün başarılı örneklerinden birisi olan ve çıkış yaptığı yıl dahil olmak üzere en başarılı oyun yapımlarından birisi olan gösterilen Disco Elysium – The Final Cut oyunu bilindiği üzere metnin ön planda yer aldığı yapımlardan birisiydi. Türkçe dil desteği bulunmayan yapımın, ülkemizde de büyük bir ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.

Ülkemizdeki oyuncular daha öncesinde oyuna Türkçe dil seçeneğinin gelmesi için pek çok talep oluşturmuş ve hatta geliştirici stüdyo da Türk oyuncuların bu talepleri neticesinde bir anket çalışması başlatmış ancak bu çalışma sonrasında stüdyo tarafından bir aksiyon gelmemişti.

Disco Elysium Türkçe Dil Desteği Duyuruldu

Disco Elysium’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Locpick Game Localization & Audio tarafından oyunun resmi Türkçe dil desteği için çalışmaların başladığı bilgisi verildi. Türkçe dil desteği için henüz kesin bir tarih verilmemiş olsa da çalışmaların en az birkaç ay sürebileceğini söyleyebiliriz. Disco Elysium metin odaklı bir oyun olduğu için metinlerin çevirisi uzun sürebilir.

Son olarak oyunun Türkçe dil desteğine sahip olmasıyla birlikte ülkemizde daha geniş bir kitle tarafından oynanabileceğini de belirtelim. Oyunun Steam sayfasına bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al