2 dk. Serkan KÖSE 21.08.2021

Disney Sony’yi Satın Almayı Planlıyor

Dev bir satın alım çok yakında gerçekleşebilir. Peki ama bu neden ve nasıl olacak?

Bilindiği üzere 2000’li yılların başlarında Marvel pek çok karakterin film ve dizi haklarını kaybetmişti. Bu durum Disney tarafından satın alınmasının ardından değişmiş ve Marvel yeniden toparlanmaya başlamıştı.

Uzun bir süredir X-Men ve Fantastik Dörtlü karakterlerini Marvel Sinematik Evreni’nde kullanamayan Marvel, 2019 yılında Disney’in Fox’u satın almasıyla birlikte pek çok karakteri yeniden kullanmaya başlamıştı. Marvel kısa bir süre önce Netflix’in sahibi olduğu Marvel karakterlerini de geri aldı. Görünüşe göre Marvel’ın ve dolayısıyla Disney’in planları burada durmuyor.

Yine çok uzun bir süredir Marvel’ın belki de en çok sevilen karakterlerinden olan Spider-Man’in hakları için savaşan Marvel, 2015 yılında Sony ile anlaşma sağlamış ve Spider – Man’i Sony ile birlikte kullanmayı kabul etmişti. O zamandan bu yana Sony ile Disney/Marvel’ın görüşmeleri bitmedi, hatta 2019 yılında iki şirket arasında ciddi problemler çıktı. Uzun görüşmeler sonucu firmalar, bir Spider-Man filmi daha çekmek için anlaştı. 2021’nin sonunda çıkış yapacak olan Spider-Man: No Way Home, Tom Holland’ın anlaşmasındaki son film olacak olsa da Disney’in yeni planları bulunuyor.

Disney Sony’yi Satın Alabilir

Ortaya çıkan son raporlara göre Disney, sırf Spider-Man’in haklarını satın almak için Sony’i satın almayı düşünüyor. Sony’nin Spider-Man’den vazgeçemediği artık kesin bir şeyken Disney bu durumun çözümünü Sony’yi satın almakta bulmuş olabilir.
Bu satın alım iki türlü gerçekleşebilir. Bu ihtimallerden ilki Disney’in sadece Sony’nin film bölümünü satın alması ya da Sony’nin tamamını satın alması. Disney eğer ki Sony’yi tamamen satın alması durumunda Sony’nin pek çok markasının Sony’ye katılacağını ve daha fazla Disney içeriklerini Sony markasında olacağını söyleyebiliriz. Bakalım olası bir birleşme durumu yakın bir zamanda gerçekleşecek mi?

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al