2 dk. Serkan KÖSE 17.03.2021

EA Games FIFA 21’de Saldırgan Ve Irkçı İçeriklerle Mücadele Edecek!

EA Games FIFA 21’de bulunan saldırgan ve ırkçı içeriklerle mücadele edileceği açıklandı.

Futbolseverlerin büyük bir keyifle oynadığı FIFA 21 oyunu son günlerde saldırgan ve ırkçı içeriklerle dolması, topluluğun canını sıkmıştı. Aşırı sağ gruplar tarafından oluşturulan bu içerikler diğer topluluk üyeleri tarafından raporlanarak şikayet ediliyor. Raporlanan içeriklerin dikkatli bir şekilde incelendiğini açıklayan EA Games, bu tür raporların ardından 25.000’in üzerinde hesaba uyarıların yapıldığını belirtti. FIFA 21’in özellikle Pro Clubs modunda pek çok oyuncunun ırkçı ve homofobik kulüp isimleri ve açıklamaları yaptığı topluluk tarafından belirtiliyor. 

Daha önce Steam gibi platformlar üzerinden örgütlenen bu ırkçı ve sağ marjinal grupların şimdi de FIFA 21’i bu amaçla kullanması topluluğun ve toplumların geleceği için endişe verici olarak nitelendiriliyor. 

ea-games-fifa-21de-saldirgan-ve-irkci-iceriklerle-mucadele-edecek

Bu grupların Pro Clubs modunda yazdığı saldırgan, ırkçı ve homofobik içeriklerin yanı sıra, açıklama kısımlarına da yazdıkları çeşitli şeylerle örgütlenme yapılıyor. Esasında bir oyun olan FIFA 21’in bu amaçla kullanılması elbette ki pek çok kişi tarafından garip olarak karşılanıyor. Bilindiği üzere daha önce de oyun dünyasının en popüler oyunlarından birisi olan CS:GO oyununun Steam Chat ve lobi kısımlarında da benzer durumların yaşandığı ortaya çıkmıştı.

EA Games FIFA 21 Konusunda Açıklama Yaptı!

Yaşanan bu durumun ardından açıklama yapan FIFA 21 oyununun yapımcısı EA Games, “Kısa süre içerisinde ortaya çıkacak olan yeni araçlarımız ve çözümlerimiz sayesinde daha akıllı izleme ve bu yaşananları azaltma çalışması yapılacak.” dedi. EA Games oyuncuların bu durumları http://ea.com/report adresi üzerinden raporlamaları istendi. Son dönemde artan saldırganlığın ve ırkçılığın oyunlara sıçraması elbette ki endişe verici ve bu platformların bu amaçla kullanılması herkesi rahatsız ediyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al