1 dk. Serkan KÖSE 25.09.2021

Easy Anti – Cheat Farkı Platformlara Destek Vermeye Başladı

Bir dönemler Windows harici işletim sistemlerinde Windows oyunları oynamak bir hayli popülerdi. Bu oyunları oynamaktaki en büyük sorun bir hile sisteminin desteklenmemesiydi. Bugün ise Easy Anti – Cheat bu platformlara destek vermeye başladığını açıkladı. 

Bilindiği üzere oyun severler Linux platformunda Wine ve Mac platformunda ise Parallels ve Crossover ile Windows oyunlarını oynayabiliyordu. Hile yazılımı kullanan oyunlar ise bu uyumluluk katmanlarına karşı çalışmıyordu ve oyuncular bu tür oyunları oynayamıyordu. Çevrimiçi platformlarda bu durum karşısında büyük bir sorun yaşayan oyuncuların sorunu kısa süre içerisinde çözülecek.

Diğer İşletim Sistemlerine Easy Anti – Cheat Desteği Geldi

Epic Games tarafından yapılan açıklama ile Easy Anti-Cheat; Linux, Mac ve Steam Deck için destek sağlıyor. Bu güncelleme, en çok Steam Deck’i ilgilendirdiğini söyleyebiliriz. Linux işletim sistemi tabanlı uyumluluk katmanlarından birisi olan Wine ve Steam Deck’in işletim sistemi olan Proton bu uyumluluk ile birlikte çok daha fazla online oyunu çalıştırabilecek. 

Wine geliştirici ekibi tarafından geliştirilen ve macOS işletim sistemi için sunulan CrossOver uygulaması ise bu uyumluluk ile birlikte online oyunları oynayabilecek. Bu durum Mac tarafında güçlü işlemci olan M1’li sistemleri daha yakından ilgilendiriyor. Şimdilik hangi oyunlara destek vereceği açıklanmamış olsa da bu haber pek çok kişiyi sevindirmiş durumda. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al