2 dk. Esporlab 12.01.2020

En Çok Bağımlılık Yapan Bilgisayar Oyunları

Herkesin sevdiği oyun farklı olabilmektedir fakat bazı oyunlar, çoğu kişiyi bağımlı hale getirmektedir. Araştırma sonucunda ortaya çıkan liste, en çok bağımlılık yapan bilgisayar oyunları üzerine. Listede yer alan oyunlar, birçok oyun sever tarafından biliniyordur. Araştırma sadece bununla sınırlı kalmayıp, oyun bağımlılığına yatkın cinsiyetin kadınlar olduğunu iddia ediyor.

En Çok Bağımlılık Yapan Bilgisayar Oyunları

Bu araştırmanın Clutch tarafından yapıldığını belirtmek isteriz. Listede birçok oyun yer almakta fakat ciddi anlamda bağımlılık yapan diğer oyunlar da yer almamaktadır, bu da listenin en şaşırtıcı özelliklerinden birisi. Araştırma Türkiye’de yapılmış olsaydı, çok farklı sonuçların çıkacağını düşündük.

Araştırmaya göre en çok bağımlılık yapan bilgisayar oyunu Minecraft. Bunlarla beraber oyunların nasıl seçildiği de merak edildi. Araştırmaya birçok kullanıcı katıldı ve belirli aşamalardan sonra oylar kullanıldı. Araştırmaya katılan kişiler, bağımlı oldukları oyunu seçti ve bir testten geçti. Bu test sonucunda karşımıza böyle bir liste çıktı.

red-dead-redemption

red-dead-redemption

– Minecraft
– Red Dead Redemption
– Fonor Honor
– Overwatch
– GTA V
– Gears of War
– Fortnite
– Rainbow Six Siege
– Call of Duty
– Battlefield V
– Apex Legends
– Destiny 2
– Forza
– NBA 2k
– Rocket League
– PUBG
– Madden

Araştırmalar sonucunda böyle bir liste ortaya çıkmış oldu fakat birçok oyuncu, listeyi beğenmedi ve farklı oyunların olmamasını eleştirdi. Oyuculara göre Dota, League of Legends, CS:GO ve Rust’ın yer alması gerekiyordu. Bize soracak olursanız, biz de en azından CS:GO’nun bu listede yer almasını bekliyorduk diyebiliriz.

Clutch tarafından hazırlanan liste bu şekilde. Farklı demografilerde hazırlanan testler sonucunda, farklı veriler elde edilebilir. En çok bağımlılık yapan oyunlar, yeni oyunlar çıktıkça değişecektir fakat liste Türkiye’de yapılmış olsaydı kesinlikle çok farklı sonuçlar ortaya çıkacaktı. Metin2, kesinlikle bu listede kendine yer bulurdu diyebiliriz.

İlerleyen zamanlarda böyle bir anket hazırlayıp paylaşabiliriz. Yeni oyun haberlerini hemen öğrenmek istiyorsanız, sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı mutlaka takip edin. Oyunlara bağımlı olmamaya dikkat edin, iyi oyunlar!

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al