1 dk. Serkan KÖSE 25.05.2021

Enes Batur TBMM’ye Gidecek

Popüler YouTuber Enes Batur, TBMM’ye gidecek.

Geçtiğimiz yıl TBMM’de kurulan Dijital Mecralar Komisyonu 20 Mayıs tarihinde bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda dijital mecralarda son günlerde yaşanan önemli gelişmeler ele alındı.

Dijital Mecralar Komisyonu’nda ele alınan konular arasında yeni yasa ile birlikte sosyal medya platformlarının temsilci ataması, kripto paralar ve internet altyapısı gibi ülkemiz için önemli konular konuşuldu. Konuşulanlar arasında çok ilginç bir öneri de vardı.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Burak Erbay, Enes Batur’un Meclis’e davet edilmesini ve Dijital Mecralar Komisyonu’nun kendisini dinlemesi gerektiğini söyledi. Milletvekili Erbay konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Mesela YouTube’da bir Türk genci, Enes Batur diye bir kişi var -biliyorsunuz belki Başkanım- bu kişinin 15 milyon takipçisi var. Onu muhatap alıp buraya belki davet etmemiz gerektiğini düşünüyorum yani dinlememiz lazım. Yani nasıl bakıyor, nedir, ne düşünüyor, o listeye eklememiz gerek diye düşüyorum, bilemiyorum, böyle aklıma geliyor. Çünkü milyonlarca genci etkiliyor, bizim çocuk, herkes oturup 5 yaşında, 6 altı yaşında çocuklarımız deli gibi onu izliyorlar. Yani bizim onu izlediğimizi, onun farkında olduğumuzu ona hissettirmemiz lazım belki de. Devlet organizasyonu diyorum ya yani çekinmememiz lazım çünkü bir realite, bir gerçek, böyle birisi var. Onun bakış açısını yakalayabilmek açısından, işte bu gidişatı, hayatı yakalamaktan kastım bu.”

YouTube Türkiye’de en çok abonesi olan kanalın sahibi Enes Batur’un ne zaman TBMM’ye gideceği ise şimdilik bilinmiyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al