1 dk. Serkan KÖSE 09.08.2021

Epic Games Cephesinde Büyük Kayıp

Oyuncularına verdiği ücretsiz oyunlar ve kendi mağazası üzerinde sunduğu indirimlerle adından söz ettiren Epic Games cephesinde büyük bir kayıp söz konusu. 

Özellikle Fortnite ve Unreal Engine ile adından söz ettiren Epic Games bilindiği üzere Epic Games Store isimli bir oyun mağazası üzerinde de yoğunlaşıyor. Geçtiğimiz yıl Apple ile yaşadığı sorunla geçtiğimiz yıl mahkemelik olan Epic Games, mahkeme sonucunda da pek çok belge sızdırılmasına maruz kalmıştı. Bu ortaya çıkan belgeler arasına yenisi eklendi. 

Epic Games Store Üzerinden 2027’ye Kadar Kar Sağlanamayacak

Apple ve Epic Games arasındaki çıkan son belgelere göre Epic Games, Epic Games Store için 2019’da 181 milyon dolar kaybetti. 2020’de ise net sayı olmasa da 273 milyon dolar kaybedeceğini tahmin ediyordu. Hatta Epic Games bu sürecin yakın gelecekte de devam edeceğini ve 2021’de 139 dolar milyon dolar kaybedeceğini tahmin ediyordu.

Yapılan haberlere göre Epic Games, Epic Games Store için 2019 yılından bu yana toplamda 493 milyon dolarlık bir yatırım yapmış bulunuyor. Bu yatırımın 330 milyon dolarlık bir kısmının ise geri kazanılamayacağı Epic Games tarafından kabul edilmiş durumda. 

Bu belgeye göre Epic Games’in tahminine göre Epic Games Store 2027’den önce kümülatif brüt kâr elde etmeyecek. Yani 2027’den sonra Epic Games, mağazadan kâr elde etmeye başlayacak. Elbette buradaki durumu bir de şu açıdan değerlendirmekte fayda var. Bu, Epic Games’in yalnızca mağazası için yaptığı daha çok gelecek odaklı bir yatırım. Epic Games’in her yıl diğer projelerinden önemli karlar elde ettiğini söyleyebiliriz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al