1 dk. Serkan KÖSE 05.10.2021

Eski PS Patronu Özel Oyunların İlk Günden PC’ye Geleceğini Düşünmüyor

Bir zamanlar PlayStation’ın başında olan Shawn Layden, PlayStation’ın özel oyunları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Oyun konsolları hayatımıza özel oyunlarla birlikte girdi. Microsoft’un Xbox oyun konsolu ve Sony’nin PlayStation konsolu platformlara özel oyunlarla kullanıcıların dikkatini çekmeyi amaçladı. Microsoft bu kararından dönen ilk üretici oldu ve oyunlarını Windows işletim sistemine getirdi. Microsoft’un bu kararı sonrasında Sony ve Nintendo ise geri adım atmadı ve özel oyun stratejisine bir süre daha devam etti. Japon teknoloji devi Sony ise geçtiğimiz yıl beklenmedik bir adım attı ve PlayStation özel oyunlarının PC’ye geleceğini açıkladı. Bu konu hakkında eski PlayStation yöneticisi Shawn Layden açıklamalarda bulundu. 

Özel Oyunlar İlk Günden PC’ye Gelmez

Eski PlayStation CEO’su olan Layden, kısa bir süre önce verdiği röportajda PlayStation özel oyunlarının ilk günden PC’ye geleceğini düşünmediğini dile getirdi. Sony’nin açıklamaları da bu yöndeydi. Sony özel oyunların PC’ye gelebilmesi için birkaç yıl beklenmesi gerektiğini dile getirmişti. 

PlayStation özel oyunlarından olan Uncharted: Legacy of Thieves Collection PC’ye yakın zamanda gelecek. Bir sonraki oyunun ne olacağı şimdilik bilinmiyor olsa da God of War ve The Last of Us oyunlarının PC’ye geleceği söyleniyor. Ayrıca the Last of Us oyununun remake sürümünün de PC için geliştirme aşamasında olduğu biliniyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al