1 dk. Serkan KÖSE 17.10.2021

FIFA’dan EA Sports Açıklaması

Electronic Arts bilindiği üzere kısa bir süre önce FIFA serisinin ismini değiştireceğini açıklamıştı. Yeni isim arayışına giden EA’nın ardından FIFA da konu hakkında açıklama yaptı. 

FIFA açıklamasında “Futbol oyunlarının ve esporlarının tüm hakları kontrol eden ve kullanan birden fazla partiyi içermesi gerektiğine inanıyoruz.” sözlerine yer verdi. Yapılan bu açıklama ile EA ile FIFA arasında gerginlik daha fazla arttı. 

EA Fazla Ücretten Şikayetçi

FIFA yeni isim hakkı anlaşmasında, her dört yıllık Dünya Kupası süresince EA Sports’tan 1 milyar dolardan fazla bir talep etti. FIFA ayrıca lisans ücretinin de iki katın üzerinde olmasını belirtti. EA Sports ise bu ücretten kaçınmak için kendi futbol markasını oluşturuyor. 

EA Sports yaptığı açıklamada; “FIFA, oyun ve etkileşimli eğlence pazarının kapsamlı ve stratejik bir değerlendirmesini takiben, oyun ve espor alanındaki uzun vadeli geleceğe olumlu bakıyoruz.” ifadesini kullandı. FIFA ve EA Sports arasındaki bir gelişmelerin nasıl sonuçlanacağını ise ilerleyen günlerde göreceğiz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al