2 dk. Serkan KÖSE 23.04.2021

GameStop CEO’su Emekli Olacağını Açıkladı

Geçtiğimiz ayların ana gündem konusu olan GameStop CEO’su emekli oluyor. GameStop olaylarında ne olmuştu?

2021 yılının ocak ayında Reddit üzerinde gerçekleştirilen bir hareket ile batmaktan kurtulup hisse senedi fiyatlarında sert bir yükseliş yakalayan GameStop olayını unutmak mümkün değil. GameStop bu krizden kurtulmuş olsa da yeni bir krizin daha eşiğinde olabilir zira GameStop CEO’su emekli olacağını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre mevcut GameStop CEO’su George Sherman istifa edeceğini duyurdu. 31 Temmuz tarihinde emekli olacağını açıklayan başarılı CEO’nun bu emekliliği pozisyona geçecek olan daha iyi bir vekilin bulunması durumunda daha erken bir tarihte gerçekleşecek. GameStop 2019 yılından beri CEO’su olan George Sherman’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

gamestop-ceosu-emekli-olacağini-açikladi

GameStop mevcut CEO’sunun yerine “değişen iş dünyasının gerekliliğini karşılayabilecek yetenekleri” olan yeni bir CEO arıyor. GameStop ’un Yönetim Kurulu ise 3. Parti bir kuruluşun yardımıyla da “GameStop’un dönüşümünün bir sonraki aşamasını hızlandıracak yeteneklere ve tecrübelere sahip” kişiyi aramaya devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan GameStop’un kurucusu olan Ryan Cohen açıklamasında “GameStop şu anda Sherman’ın şirketimize katıldığı günden çok daha güçlü. Kişisel olarak Sherman’a yeni yöneticiler ve GameStop’a son zamanlarda dahil olmak üzere yeni yetkililerle birlikte önemli ortaklıklar kurduğu için teşekkür ederim.” dedi.

GameStop özellikle hisse senedi fiyatları olayından sonra en çok konuşulan şirketlerden birisi. Yaşanan olayların ardından hisse senedi fiyatları 150 doların üzerinde olan şirket büyümesini hızlandırmak için milyonlarca dolarını üretme ve e-ticaret imkanlarını geliştirmek için kullanıyor. Sherman ayrıca COVID – 19 pandemi döneminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle kendi maaşında yüzde 50’lik bir kesinti uygulamıştı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al