2 dk. Serkan KÖSE 24.05.2021

Google Android 12 Resmen Tanıtıldı

Google’ın popüler mobil işletim sistemi Android 12 resmen tanıtıldı. İşte Google Android 12 ile birlikte gelen yenilikler.

Teknoloji devi Google, I/O 2021 etkinliğinin ilk gününde merakla beklenen yeni nesil mobil işletim sistemi olan Android 12’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Google’ın yeni nesil mobil işletim sistemi olan Android 12, büyük bir tasarım değişikliği ile birlikte geliyor. Google Android 12 işletim sisteminde bu kez sistemi baştan yorumlayan “Material You” adını verdiği yeni bir Material Design tasarım dili ile sistemi yorumluyor.

Android 12 Ve Tasarım

Mobil cihaz pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olan Android’in yeni sürümü önemli tasarımsal değişikliklerle birlikte gelecek. Android ve Google Play ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Sameer Samat’ın açıklamasına göre “Android tarihindeki” en büyü tasarım değişikliği Android 12 işletim sistemi ile birlikte kullanıcılarla buluşacak. Android 12 ile birlikte tüm arayüz öğeleri daha büyük ve daha parlak hale gelecekken kenarlar daha yuvarlak şekilli tasarıma kavuşacak. Yeni tasarım anlayışı ile birlikte işletim sistemi daha sezgisel ve anlaşılır bir arayüze kavuşacak.

Android 12 ile arayüz teması, kullanıcıların seçeceği duvar kağıtlarının renklerin otomatik olarak uyum sağlayacak. Google ayrıca yeni işletim sistemi ile birlikte animasyonların ve kilit ekranının yeniden tasarlandığını açıklarken yeni bir widget sistemi de kullanıcılara sunulacak.

Android 12 Ve Güvenlik

Mobil cihazların hayatımızın her alanında yer almasıyla birlikte mobil cihazlarda kullanılan sistemlerin güvenliği de kullanıcılar için büyük bir önem arz ediyor. Android 12 ise kullanıcıların ihtiyacı olan güvenliği sağlamak üzerine inşa ediliyor. Android 12 ile hangi uygulamaların hangi izinlere eriştiği kullanıcılar tarafından görülebilecek. Gizlilik Panosu özelliği ile kullanıcılar bu uygulamaları gözlemleyebilecek. Kullanıcılar ayrıca Hızlı Ayarlar menüsü üzerinden kameralarını ve mikrofonlarını tamamen işlevsiz hale getirebilecek. Sistemde bir uygulama kamerayı ya da mikrofonu kullanıyorsa tıpkı iOS işletim sisteminde olduğu gibi kullanıcılar bunu arayüzden görebilecek.

Android 12’nin ilk herkese açık beta sürümü bugün itibariyle kullanıcılar tarafından indirilip test edilebiliyor. Yeni işletim sisteminin beta sürümü sadece Google Pixel akıllı telefonlarına değil Asus, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Techno, TCL, Vivo, Xiaomi ve ZTE dahil olmak üzere 11 üreticinin cihazlarında da test edilebiliyor.

https://www.instapaper.com/read/1413191970

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al