2 dk. Esporlab 24.11.2019

Google Stadia Isınma Sorunu İle Gündemde

Google’ın bulut tabanlı internetten bütün oyunları oynamanızı sağlayacak hizmeti olan Stadia, bir çok sorunla boğuşuyor. İlk etapta yüksek veri kullanma sorunlarıyla karşı karşıya olan platform Google Stadia ısınma sorunu ile Reddit gündemini epey meşgul etti.

Google’ın yeni projesi olan Stadia, oyun sektöründe ki büyük pasta payına ortak olmak ve sektörde kendini göstemek adına oluşturmuş olduğu projeydi. İnternet tabanlı bulut sistemi üzerinden, elinizde ki cihazlarla çok basit bir şekil de istediğiniz tüm oyunları bulut sunucular üzerinden oynamanıza yarıyor. Oldukça basit bir sistemi olan ve ilerleyen dönemler de baya tutacağını düşündüğümüz Stadia son zamanlarda sorunlarla boğuşuyor.

Google’ın yüksek teknolojileri ile donatılmış olmasına rağmen Stadia ilk başlarda modemleri zırlatan şekil de aşırı veri tüketimi sorunuyla kullanıcıların canını oldukça sıkmıştı, gün geçmedi ki şimdi de karşılaştığı Chromecast’ların çok fazla ısınması oldu. Reddite konu olan başlıkta Chromecast cihazların aşırı ısındığı için oynadıkları oyunlar yarıda kalıyor ve çok fazla şikayet var. İlgili konuya buradan göz atabilirsiniz.

Bu sorunu reddit’e armadeon7479 adlı kullanıcının aşırı ısınma sorunu ile alakalı bir konu açmasıyla başlıyor. Kısa bir süre sonra, Stadia kullanıcıları tarafından şikayet bombardımanına tutuldu yorum atan çoğu kullanıcının aynı sorunlar ile karşılaştığını belirtiyor. Google yapmış olduğu açıklamada ise, Chromecast Ultra cihazların bahsedilen sorundan etkilenmedi açıklamasını yaptı.

Chromecast Google Stadia Isınma Sorunu Şikayetleri

Reddit’te açtığı konuda ise “Destiny 2’de bir kavganın içerisindeyken, Chromecast’ın işi bitti ve ağ bağlantısı yok oldu. Cihazın fişini çekmeye gittiğim de ise aşırı derecede sıcaktı. Stadia Founde’s Editon la beraber gelen Chromecast Ulta cihazlarda benden başka ısınma sorunu yaşayan varmı? Hiç konu açılmamış” diye paylaşımda bulundu.

Bazı Stadia kullanıcıları ise, oyunları 4K çözünürlük ile oynuyorsanız Chromecast’ı aşırı yoracağını belirtiyorlardı. Aşırı ısınmalar nedeniyle büyük performans kaybına neden olduğuda şikayetler arasında ve bağlantı kopma sorunları da uzun süreli oyun oynamadan meydana geldiğini söylüyorlar.

Google: Chromecast Ultra ısınmaz

Google Chromecast Ultra 4K

Google Chromecast Ultra 4K

Google yapmış olduğu açıklamalar da şikayetlerin dile geldiği konuda Google Stadia ısınma sorunu yaşamadığını ve Chromecast Ultra’da bu sorunun gözlemlenmediğini belirtti. Chromecast Ultra’nın tasarımsal olarak dokunduğunuz zaman size sıcaklık hissi vermesi için tasarlanmış bir özellik olduğunu aynı zamanda aşırı ısınmalardan dolayı kapanma sorunu tespit edilmediğini vurguladı. Buna rağmen hala şikayetler gelmeye devam ediyor.

Şuan sosyal medya üzerinden Google tarafından her hangi yeni bir açıklama yok, konunun takibinde olacağız yeni gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz takipte kalın.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al