2 dk. Esporlab 10.05.2020

X570 ve B550 Anakartlar Zen 3 ile Uyumlu Olacak

X570 ve B550 Anakartlar Zen 3 ile Uyumlu Olacak bildiğiniz üzere AMD, çok yakın bir zaman içerisinde yeni mimarisi olan Zen 3’ün tanıtımını yapmıştı. Herkesin heyecanla merak ettiği nokta ise, zen 3 hangi anakartlar ile uyumlu olacak merakıydı. Bir çok anakartın zen 3 mimarisine uyumlu olduğu açıklansa da özellikle merak edilen anakartlar AMD X570 ve B550 kartlarının da uyumlu olduğu açıklandı.

İşlemci sektörünün vazgeçilmezleri arasında yerini alan AMD, ciddi anlamda sektöre yenilikler getirmeye devam ediyor. Kullanıcıların sürekli olarak yapmış olduğu fiyat performans karşılaştırmalarının hakkını veriyor, AMD yeni nesil işlemciler kısa süre önce tanıtıldı. Yeni nesil mimarileri bakımından oldukça yenilikler getiren ve performans konusunda tüm herkesi memnun edebilecek yapı ile karşımıza çıkıyor.

Yeni nesil AMD işlemci tercih edecekler uyumluluk problemleri ile karşı karşıya kalmamak için, BIOS güncellemelerini yapmalarının gerektiğini tekrar hatırlatalım. Satın almış olduğunuz yeni bir anakart için ilk olarak yapmanız gereken şeyin BIOS güncellemesi yapmak olduğunu bilmenizde fayda var.

 

X570 ve B550 Anakartlar Zen 3 ile Uyumlu Olacak:

X570 ve B550 Anakartlar Zen 3 ile Uyumlu Olacak

Geçen yıl piyasaya sürülmüş olan anakartlardan X570, Zen 3 mimarisine uyumlu olarak çalışacak. Bir kaç ay önce Ryzen 3 işlemcilerle beraber tanıtımı yapılan B550 anakart’da Zen 3 ile uyumlu olarak çalışacak. İşlemcilerin fiyat etiketine gelecek olursak, Ryzen 3 3100 işlemci fiyatı 99 dolar ayrıca Ryzen 3 330X işlemci fiyatı 120 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni nesil Zen 3 mimarisi X500 anakart serisinden hemen önce çıkmış olan kartları maalesef desteklemeyecek. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda tüm yonga setlerini ve her işlemciyi desteklemek istiyoruz, ancak yonga setlerinin belli kapasiteye sahip olduğu için bunun mümkün olmadığını belirtti.

AMD, 500 serisine mi geçiyor?

amd 500 serisi anakartlar

AMD, yeni nesil mimarilerini tanıtmaya devam ederken aynı zaman da ufaktan 500 serisi anakartlara geçiş yapmaya başlıyor. Görünüşe göre zamana yayılmış bir şekil de kullanıcılar da AM4 soketli anakartlardan 500 serisi kartlara taşınmaya başlayacak. Teknolojinin gelişmesiyle zaten yeni nesil teknolojilere yönelmek her zaman daha mantıklı bir seçimdir. Bildiğiniz gibi 2016 yılından beri AM4 soketlerini kullanmaya devam ediyoruz, bu yenilikler her daim bizler için daha iyi seçenek.

Yalnız şunuda belirtmekte fayda var yanlış anlaşılmasın AMD tarafından belirtildiği gibi, daha önceki mimarileri için güncelleme desteklerinin geleceği açıklanmıştı. Kullanıcılar bakımından ise 400 serisine desteğin kesilmemesi bekleniyor, sonuçta hala oldukça fazla kullanıcısı mevcut. Intel ile AMD savaşları’nın sizce kazanı kim olacak bunları yorum kısmından bizlere yazabilirsiniz.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al