2 dk. Esporlab 09.05.2020

Huawei P Smart 2020 Google Servislerine Yer Verecek

Huawei P Smart 2020’de Google servisleri yer alacak teknoloji haberleri gündemini bu sefer meşgul eden konu Google ve Huawei oldu. Huawei P Smart 2020’in eski tip bir yonga kullandığından dolayı, tüm Google servislerinin kullanılabileceğin’den bahsedildi. Piyasaya sürülmesine çok kısa bir süre kalan Huawei P Smart 2020 şuan için ön satışa Almanya’da açılmış durumda.

P Smart 2020’nun tam olarak bu ay içinde piyasaya çıkması bekleniyor, telefonun sunduğu özellikler’den bahsetmek istiyorum. 6,21 inçlik LCD ekrana sahip olan akıllı telefonumuz Full HD + çözünürlüğe ev sahipliği yapıyor. Telefonda kullanılan yonga Kirin 710F olduğundan dolayı Google’ın tüm servisleri yeni cihazda yerini almış olacak. Bildiğiniz gibi geçen yıl Huawei’nin telefonlarında Google hizmetleri kısıtlanmıştı, bunun başlıca nedeni ise ABD ve Çin’in arasında olan ticaret savaşlarıydı.

Şirket tarafından piyasaya sürülme tarihi resmi olarak açıklanmadı yalnız, 17 Mayıs tarihinde piyasaya sürüleceğini düşünüyoruz. Düşüncemizin asıl nedeni ise Huawei’nin online mağazasın’da 16 Mayıs tarihine kadar siyah ve mavi renklerinin ön satışta olmasıdır. Bir diğer olan yeşil renkli modelin ön satışı ise 21 Mayıs tarihine kadar sürmesi planlanıyor. Fiyat’ından bahsedecek olursak tüm renkteki modellerin 1.527 Türk Lirası olarak yani 215 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Telefonun özellikleri neler?:

Huawei P Smart 2020 telefonu satın alacak kişilere özel bir mini hoparlör hediye edecek. Telefon 4 GB Ram ile karşımıza çıkıyor, aynı zaman da telefon hafızasını microSD ile 128 GB’a kadar yükseltme şansınız olacak. Ön kamerası 8 MP çözünürlük ile karşımıza çıkmış olsa da, arka kameralar 13 MP + 2 MP olarak karşımıza çıkıyor. Bence sosyal medya çağında olduğumuz göz önünde bulundurulursa, oldukça yetersiz kamera çözünürlüklerine sahip.

Telefonun bataryasına değinecek olursak, 3.400 mAh kapasitede olduğunu görüyoruz. Bir diğer özelliklerine gelecek olursak, Bluetooth 4.2 barındıran telefon NFC özelliği ile beraber geliyor bağlantı tipi olarak Wi-Fi 802.11 tercih ediliyor. Aynı zaman da parmak izi okuyucu telefonun arka gövdesinde bulunuyor. İşletim sistemi konusunda da eksik kalmış diyebiliriz, EMUI 10 ile gelmesi beklenen telefon ne yazık ki EMUI 9.1 ile karşınıza Android 9.0 Pie ile çıkıyor.

 


Huawei Smart P 2020’nin özellikleri:

  • Ekran: 6,21 inç, 2340 × 1080 FHD+ LCD
  • İşlemci: Kirin 710F
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 128 GB (mikroSD ile 512 GB)
  • Arka Kamera: 13 MP + 2 MP
  • Ön Kamera: 8 MP
  • Batarya: 3.400 mAh
  • Bağlantı: Wi-Fi 802.11b/g/n, 2,4 GHz, Bluetooth 4.2, USB Type-C (USB 2.0)
  • İşletim Sistemi: EMUI 9.1 ile Android 9 Pie (Google Mobil Servisleri dâhil)
  • Renkler: Gece Siyahı, Zümrüt Yeşili, Şafak Mavisi
Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al