1 dk. Serkan KÖSE 17.03.2021

Microsoft Xbox İçin VR Cihazların Odak Noktası Olmadığını Açıkladı

Yazılım devi Microsoft Xbox oyun konsolu için VR cihazının akıbeti belli oldu. Microsoft Xbox için VR cihazı çıkartıp çıkartmayacağını açıkladı. 

Japon teknoloji devi Sony bilindiği üzere PlayStation oyun konsolu ile birlikte VR tarafında da oyunculara hizmet sunuyor ve genel olarak bu ürün oyuncular tarafından da beğeniliyor. Yazılım devi Microsoft’un Xbox oyun konsolu tarafında ise böyle bir adım atılmamıştı. Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl Xbox’ın patronu olan Phil Spencer, VR konusunda Xbox tarafında bir planları olmadığını belirtmişti. Ancak kısa bir süre önce çıkan söylentiler kullanıcıların kafasını karıştırmıştı. 

microsoft-xbox-icin-vr-cihazlarin-odak-noktasi-olmadigini-acikladi

Oyun konsolu Xbox’ın yeni kulaklığı geçtiğimiz günlerde satışa çıkmıştı. Xbox’ın bu ürünü sonrasında bir kullanıcı kulaklığı konsoluna bağlamaya çalıştığında bir uyarı ile karşılaşmıştı. Bu uyarıda ise “VR başlığın” bir güncellemeye ihtiyacı olduğu belirtiliyordu. Bu uyarı doğrudan Xbox oyun konsolu için geliştirilmekte olan bir VR başlığı iddiasını gündeme getirdi. 

Microsoft Xbox VR Konusuna Açıklık Getirdi!

Kısa bir süre önce bir Microsoft sözcüsü, ortaya çıkan bu söylentileri yalanladı. Sözcü tarafından yapılan açıklamada, bu hata sadece yerelleştirme yapılırken meydana gelen sorundan kaynaklı olduğunu dile getirdi. Microsoft sözcüsü ayrıca Xbox’ın VR cihazlar için bir planı olmadığını da belirtti. 

Yazılım devi Microsoft, Xbox’ın VR ekipmanı konusunda fazlasıyla kararlı olduğu görülüyor. Sony’nin ise şu anda PlayStation 5 oyun konsolu için yeni bir VR cihazı geliştirdiği biliniyor. Sony’nin PlayStation 5 için geliştirdiği VR cihazının detaylarının ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al