2 dk. Serkan KÖSE 04.08.2021

PlayStation 5 VR Cihazı Hakkında İlk Bilgiler Ortaya Çıktı

Bilindiği üzere Sony her ne kadar sıcak bakmasa da yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5 için bir süredir VR cihazı geliştiriyordu. Sony’nin bu cihazı hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı.

Sony geçtiğimiz aylarda PlayStation 5 cihazı için yeni bir VR cihazı geliştirdiğini açıklamıştı. Henüz hakkında herhangi bir detayı bilmediğimiz yeni VR cihazı hakkında ilk bilgiler gün yüzüne çıkmaya başladı. Oyun sektörünün güvenilir kaynaklarından olan Digital Foundry, yeni VR cihazı hakkında önemli bilgiler paylaştı. 

Yeni VR Cihazı Hakkında İlk Bilgiler

Kaynak tarafından aktarılan bilgilere göre PlayStation 5 için geliştirilen yeni VR cihazı etkileyici özelliklere sahip olacak. Henüz net bilgiler verilmemiş olsa da cihaz hakkında aktarılan bilgiler ise şöyle;

  • Cihaz 4000×2040 çözünürlüğe sahip olacak. Mevcut cihazın çözünürlüğü ise 1920×1080.
  • Geliştirilmiş bir göz takip sistemine sahip olacak. Yani cihaz baktığınız yeri hızlı bir şekilde algılayıp odaklandığınız nesneleri daha ayrıntılı bir şekilde oluşturabilecek. Bu sistem PS5’in SSD’si ile bir araya gelince gerçekten daha da heyecan verici oluyor.
  • Yalnızca kontrolcüde değil, aynı zamanda kafa setinde de dokunsal geri bildirim bulunacak. Bu oyun deneyimini çok daha üst seviyelere çıkarsa da riskli bir durum olduğunu söylemek gerek. Bu yüzden Sony bu konuda çok hassas davranacaktır.
  • Daha önce de açıklandığı gibi kafa seti yalnızca tek bir kablo ile PlayStation’a bağlı olacak ve bu da hareketlerinizi daha rahat yapmanızı sağlayacak.

Sony’nin yeni VR cihazını ne zaman tanıtacağı şimdilik belirsizliğini koruyor olsa da bu cihazın 2022 yılında ya da 2023 yılında duyulması bekleniyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al