1 dk. Serkan KÖSE 17.07.2021

Steam Deck Bazı Popüler Oyunları Çalıştırmayabilir

Geçtiğimiz günlerde Valve yeni nesil oyun konsolu olan Steam Deck’in duyurusunu gerçekleştirmişti. Steam Deck ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Valve’in taşınabilir PC’si Steam Deck geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Dün akşam saatlerinde de ön siparişe açılan Steam Deck büyük bir ilgi görmüştü. Gelen son bilgilere göre ise Steam Deck bazı oyunları çalıştıramayacak. 

4 Popüler Oyun Steam Deck Üzerinden Oynanamayacak

Steam Deck bilindiği üzere temelede Linux tabanlı bir oyun cihazı. Valve konsolun bu uyumluluk sürümünü çözmek adına Linux tabanlı SteamOS’una Proton isimli bir özellik ekledi. Bu özellikle birlikte pek çok sorun çözülüyor olsa da Proton’un kusursuz çalışan bir özellik olmadığını belirtelim.

Şu an için bazı oyunlar Proton ile birlikte Steam Deck’te çalışamayacağı düşünülüyor. Bu oyunlar arasında Destiny 2, Apex Legends, Rainbow Six Siege ve PlayerUnknown’s Battlegrounds bulunuyor. 

Bu oyunları çalıştırmaya çalışan oyuncularda oyunlar açılıyor gibi olacak ancak sonunda oyun çökecek. Neyse ki Valve bu sorunların çözüleceğini açıkladı. Valve’in bu sorunu Steam Deck’in çıkışına kadar çözüp çözmeyeceğini göreceğiz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al