1 dk. Serkan KÖSE 24.07.2021

Steam Deck Muazzam Performans Sunacak

Valve yeni nesil oyun konsolu olan Steam Deck’in bellek özelliklerini paylaştı. Paylaşılan bellek bilgilerine göre Steam Deck muazzam performans sunacak.

Steam Deck’in tanıtım sayfası güncellendi. Güncellenen sayfaya göre özellikler kısmında yer alan Çift Kanal (Dual – Channel) 16 bit LPDDR5 RAM belleğine sahip olduğu belirtilen cihazın 5,500MT/sn’ye varan hızlara sahip dört kanallı 32-bit LPDDR5 belleği barındırdığı görülüyor.

Steam Deck AMD APU ( hem işlemci hem de ekran kartını bir arada bulunduran bir silikon dilimi ) tarafından desteklenmekte ve bir APU’nun performansını arttıran en önemli şey ise kesinlikle bellek bant genişliği olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun en büyük nedeni ise hem işlemcinin hem de ekran kartının aynı bellek havuzunu paylaşması ve bu sayede geleneksel kurulumlara göre bellek bileşenleri üzerindeki işlemlerin de iki katına çıkması durumudur.

Günümüzde kullanılan bilgisayarlarda harici ekran kartlarında kullanılan GDDR6 bellekler ve işlemci tarafında kullanılan DDR4 belleklerin aksine APU sistemlerde ekran kartına ayrılmış harici bir RAM sistemi olmadığı için 4 kanallı 32 bit DDR5 bellekler ekran kartı ve işlemcinin performansında önemli bir artış sağlayacaktır. Steam Deck’in bu özelliği ise oyun konsollarında yeni bir dönemin başlamasını sağlayacaktır.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al