2 dk. Serkan KÖSE 17.07.2021

Stream Deck Satışa Çıkar Çıkmaz Tükendi

Valve’in kısa bir süre önce duyurusunu gerçekleştirdiği yeni el konsolu / bilgisayarı Steam Deck beklendiği üzere bugün ön siparişe açıldı. Steam Deck ön siparişe açıldığı anda tükendi. 

Steam Deck bilindiği üzere şu anda sadece ABD ve Batı Avrupa gibi kısıtlı bölgelerde satın alınabiliyor. Oyuncuların ön sipariş verebilmesi için Steam hesaplarını Haziran ayından öncesi açması şartı bulunuyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle aksayan tedarik süreçleri ile birlikte PlayStation 5 ve Xbox Series konsolları karaborsaya düşmüş ve büyük bir sorun yaşanmıştı. Yeni nesil konsollarda yaşanan bu sorunun düzeldiğini söyleyemeyiz ancak Valve bu sorunu yeni hesapları engelleme yoluna girecek önlemeye çalışmış. 

Nitekim eski bir Steam hesabınız olsa bile bugün Steam Deck siparişi vermeniz imkansız. Konsolu satın almak isteyen kullanıcıların büyük bir kısmı hata mesajları ile karşılaşıyor ve bir türlü yüklenmek bilmeyen sayfalarla karşılaşıyor. Steam hesapları çok eski olan kullanıcılar bile “Hesabınız çok yeni olduğu için ön sipariş veremiyorsunuz” uyarısı ile karşılaşıyor. 

Teslim Tarihi 2022’ye Ötelendi

Tüm bu hata mesajlarını aşıp sipariş veren kullanıcıların da olduğunu görüyoruz. Bu noktada konsolun 512 GB’lık versiyonunu alan kullanıcıların cihazı teslim süresi 2022’nin ikinci çeyreği olarak belirtilirken, 64 ve 256GB’lık versiyonları için de 2022’nin ilk çeyreğinde teslim edileceği belirtiliyor. Bu bağlamda Valve’in cihazın tanıtımında açıkladığı Aralık 2021 teslim süresi pek mümkün görünmüyor. Yine de teslimat sürelerinin değişebileceği ihtimali de bulunuyor. Steam Deck’in Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı şimdilik bilinmiyor olsa da konsolun ABD satış fiyatları şöyle;

  • 64 GB eMMC — 399 dolar
  • 256 GB NVMe — 529 dolar
  • 512 GB NVMe — 649 dolar
Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al