2 dk. Esporlab 13.09.2020

Windows 10’da Hazırda Beklet Nasıl Kapatılır?

Windows 8 ile yaşantımıza girmiş olan, Windows 10 ile birlikte de aşinalık kazanan Hibernate yani bir diğer ismiyle Hazırda Beklet teknolojisi ile bilgisayarların çok daha hızlı açılması mümkün hale gelmekte.

Bu teknolojiyle birlikte bilgisayarın açma tuşuna bastıktan sonra saniyeler içerisinde bilgisayar aktif hale gelmekte. İlk bakışta çok faydalı bir özellik gibi görünse de bazı zamanlarda bu özellik zararlı olabilmekte. İsterseniz ilk olarak Hibernate ya da Hazırda Beklet nedir ne değildir size onu paylaşmış olalım.

Hazırda Beklet ya da Hibernate Nedir?

Hibernate, Windows’un hızlı başlatma sistemine verilmiş olan bir isim olmakta. Şayet bilgisayar donanımlarına aşinalığınız varsa bilgisayarlar kapandığı zaman RAM’deki tüm verilerin silindiğini de biliyorsunuz. Bu nedenle bilgisayar tekrardan açıldığı zaman bilgilerin RAM’e tekrar yüklenmesi gerekmekte ve bu da fazladan zaman anlamına gelmektedir. Windows’da bulunan Hibernate teknolojisindeyse bilgiler kaybolmamakta. Şöyle ki, bilgisayar kapanırken RAM içerisinde yer alan bilgiler bilgisayarın diskinde bir bölüme yazılmakta ve tekrar bilgisayar açılırken bilgiler buradan yeniden RAM’e yüklenmekte. Bu durum da daha hızlı bir işlem olduğu için bilgisayar 2 ila 5 saniye içerisinde aktif duruma gelmekte.

Windows’un bu teknolojisi kullanan kişiler tarafından çok iyi bir teknoloji gibi gözüküyor olsa da bazı durumlarda sorunlar yaratabilmekte. BİOS uyumsuzluğu ve HDD’de ortaya çıkan sorunlar gibi nedenlerden ötürü Hibernate sağlıklı çalışmayabilmekte. Bu gibi sorunlardaysa Hibernate özelliğini istediğiniz zaman kapayıp açabilmektesiniz. Şayet sizde bu tür nedenlerden ötürü Hibernate özelliğini kapalı konuma getirmek istiyorsanız aşağıda belirttiğimiz işlemleri yapınız.

Hazırda Beklet Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Öncelikle Windows 10 yüklü bilgisayardan Ayarlar kısmına gidiniz ve oradan da sistem ayarlarına giriniz. Açılan pencerede sol üst bölgede yer alan Güç ve Uyku sekmesine tıklayınız. Burada da karşınıza gelen ekranda bulunan ek güç ayarlarına basınız.

Güç Ayarları kısmına girdikten sonra sol kısımda bulunan Kapak kapatıldığında yapılacakları seçin kısmına giriş yapınız. Bu pencerede Hibernate özelliklerini dilediğiniz gibi değiştirebilmektesiniz.

Son Olarak

Hibernate’i kapalı konuma getirmek için öncelikle Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir kısmına tıklamanız ve gerekli izni veriyor olmanız gerekmekte. İzni verdikten sonra alt bölümde seçeneklerin erişimi açılmış olacak. İzin verdikten sonra aşağıda yer alan Hızlı Başlatmayı Aç kutusundaki onayı kaldırınız ve değişiklikleri kaydederek çıkış yapınız. Bu işlemden sonra bilgisayarınızı kapatıp açınız.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al