1 dk. Serkan KÖSE 07.06.2021

Horizon Forbidden West’in PS4 ve PS5 Sürümleri Farkları Belli Oldu

Geliştiriciliğini Guerilla Games’in yaptığı yayıncılığını ise Sony’nin üstlendiği, PlayStation markasının önemli oyunlarından birisi olan Horizon Forbidden West’in PlayStation 4 ve PlayStation 5 sürümleri arasındaki farklar belli oldu.

Oyunun geliştirici koltuğunda oturan Guerilla Games, katıldığı bir röportajda yeni oyunlarının PlayStation 4 ve PlayStation 5 versiyonlarının farklarını açıkladı. Guerilla Games tarafından yapılan açıklamada “Oyunun testlerini PlayStation 5’te değil PlayStation 4 oyun konsolunda yapıyoruz. PlayStation 4 oyun konsolu üzerinde pek çok test yapıldı ve PlayStation 4 sahiplerine harika bir deneyim sunmaya hazırlanıyoruz. Oyun harika görünüyor ancak PlayStation 5 için elbette ki çok daha ileriye gidebiliriz. Grafik olarak, performans olarak ve oyunun dünyasında işlenen ayrıntı olarak çok daha fazla şey ekleyebiliriz.” denildi.

PlayStation 5 Konsolunda DualSense Özellikleri Desteklenecek

Yapılan açıklamada ayrıca PlayStation 5 oyun konsolunda 60 FPS performans modunun bulunacağı ve PlayStation 5 kontrolcüsü olan DualSense’in tüm özelliklerinin destekleneceği açıklandı. Son olarak oyunda ayrıca 3D ses desteği de bulunacak.

Açıklamalarda ayrıca oyunda tırmanma sisteminde de önemli değişikliklere gidileceği görülüyor. Oyunda artık bir dağın etrafından dolaşarak arkasına ulaşmak yerine direkt olarak dağa tırmanmak mümkün olacak. Oyunda oyuncular artık istedikleri yere tırmanabilecek.

2021 yılının sonlarında PlayStation 4 ve PlayStation 5 oyun konsolları için çıkışını gerçekleştirecek olan oyunun herhangi bir erteleme alıp almayacağı şimdilik bilinmiyor.

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al