1 dk. Serkan KÖSE 27.06.2021

İddialara Göre Source 2 Motoru Artık CS:GO’ya Geliyor

Valve’in sevilen FPS türü oyunlarından olan CS:GO oyuncularının bir süredir beklediği Source 2 oyun motoru sonunda geliyor.

22 yaşını geçtiğimiz günlerde kutlayan Counter Strike zaman içerisinde önemli güncellemeler alara günümüzün de en popüler oyunlarından birisi olmaya devam ediyor. Oyuna bir süredir yeni oyun motorunun geleceği söylenirken bu iddialar güçlenmiş durumda.

Günümüzde oyunun 2004 yılına dayanan oyun motorunun ilk versiyonu olan Source ile çalıştığını düşündüğümüzde bu değişikliğin uzun zaman önce yapılması gerekiyordu. Oyunun geliştiricisi olan Valve, geçtiğimiz yıl oyunun entegrasyonuna ara vermişti ama bugün çıkan son bilgilere göre Valve, bu işte hala kararlı.

Veri madencisi olan Gabe Follower isimli bir kullanıcının Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma göre DOTA 2’nin son güncellemesinde libengine 2 kütüphanesi altında oyuna bir gönderme bulunuyor.

Bunun bilerek mi yoksa bir tesadüf eseri mi yapıldığı şimdilik bilinmiyor olsa da CS : GO oyuncuları ortaya çıkan bu duruma şimdiden sevinmiş durumda. Bakalım Valve konu ile ilgili ilerleyen günlerde bir açıklama yapacak mı?

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al