3 dk. Esporlab 02.07.2020

Indie Oyunlar PlayStationa Geliyor

Resmi PlayStation blogundan yapılan açıklamalara göre indie oyunlar PlayStationa geliyor. Popüler oyun konsolu için çıkış sağlayacak olan ilk Indie oyunların ise isimleri açıklandı. Bu arada yapılan açıklamalara göre düzenli olarak her ay yeni oyunların da ekleneceği söyleniyor.

Oyun sektörünün sürekli olarak gelişim ve değişim yaşadığı bu son yıllar da sıkça tercih edilen ve trend haline gelen Indie olarak bilinen oyunlar olduğunu belirtelim. Indie oyunlar çoğunlukla bilgisayarda popülerliğini sürdürüyor, oyun konsollarında ise henüz tam olarak tutunabilmiş değil.

Shuhei Yoshida, PlayStation’un resmi blogundan yapmış olduğu açıklamalarla Sony’in Indie oyunları destekleme projesinden söz ediyor. Ayrıca resmi olarak Indie yapımlarının destekleneceği The PlayStation Indies Initiative programının duyurusunu yaptı. Başlatılmış olan bu yeni destekleme projesinin, Indie oyunların daha fazla üretilmesi ve çıkış sağlamasını hedefleyerek destek sağlamak. Ayrıca PlayStation Now’a her ay düzenli olarak Indie yapımlarını dahil etmek için de düşünülmüş bir destekleme programı olduğu düşünülüyor. Shuhei Yoshida, Indie sektöründen gelen ve sektörün yakından tanıdığı bir isim olarak da biliniyor.

PlayStation’a dokuz adet Indie oyun geliyor

Shuhei Yoshida, kısa bir süre önce yaptığı açıklamalar da PlayStation oyun konsolu için gelecek dokuz yeni indie oyunun açıklanacağını dile getirmişti. Şu an için PlayStationa gelecek indie oyunlar hakkında üç oyunun belirlendiği söylendi. PlayStation China Hero Project’in yapımı olan F.I.S.T.: Forgen in Shadow birinci gelecek oyun olarak karşımıza çıkıyor. Bu arada Hello Neighbor oyunu PlayStation Now’a eklenecek olan ilk indie yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda meraklı bir çocuğu canlandırıyoruz, karşı komşunun evini sürekli olarak izleyen, görmemiz gereken tehlikeli olaylarla karşılaşıyoruz.

Yoshida tarafından yapılan açıklamalar da indie oyunlar PlayStationa geliyor ve sadece bununla sınırlı kalmıyor. Her ay düzenli olarak kullanıcıların en mükemmel indie oyunları deneyimlemeleri için, sürekli ve düzenli olarak yeni oyunlar ekleneceğini belirtti. Eklenecek olan bu yapımlar kesinlikle tüm kullanıcıları memnun edecek oyunlardan oluşacağının da altını çiziyor.

Indie oyunların konsollara etkisi:

indie oyunlar 2020

Son zamanlar da sürekli olarak oyun haberleri platformlarında sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Oyun geliştiricilerin AAA oyunların geliştirilmesinde ki maliyetlerin aşırı fazla yükseldiğin’den şikayetçi oldukları dile getiriliyor. Bu tarz tartışmalar ve şikayetler dile getirilirken ayrıca oyun stüdyolar’ın hızla artması da ayrı bir tartışma konusunu gözler önüne seriyor.

Sony, PlayStation için Indie oyunların konsolda yaygınlaşması için ayrıca sektöre girmek isteyenlere de faydalı olabileceğini düşündüğü için adım atmış. Sonuç itibarı ile bu yapılan girişim, hem kullanıcıları aynı zaman da geliştiricileri ve PlayStation’un kendisi için mantıklı bir adım olmuş. Konu hakkın da görüşlerinizi ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşmak isterseniz hemen aşağıdan yorumlardan bize ulaştırabilirsiniz sağlıcakla kalın.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al