1 dk. Serkan KÖSE 04.10.2021

Konami’nin Sevilen Oyunları Geri Dönebilir

Oyuncuların sevdiği oyunlara imza atan Konami yakın zamanda oyuncularında müjdeli bir haber verebilir. Premium oyun geliştime sürecini yeni oyunlar ve kendisini kanıtlamış yapımlara uygulamak isteyen Konami’nin bu doğrultuda üzerinde çalıştığı oyunlar netleşti. 

VGC’ye konuşan ve ismini vermek istemeye bir yayıncı, Konami’nin içinde bulunduğu bu duraklama döneminden çıkmak için yeni adımlar atmak istediğini belirtti. Özellikle de son yıllarında herhangi bir Castlevania ya da Metal Gear oyunu çıkartmayan Konami’nin bu serilerini yeniden uyandırması bekleniyor. 

Konami son Castlevania oyununu 2014 ve son Metal Gear Solid oyunu ise 2018 yılında çıkmıştı. 

Konami’nin Gelecek Planları 

Konami geçtiğimiz on yılda premium PC ve konsol oyunları yerine Pachinko kumar oyunlarıyla tartışmalı bir şekilde büyüyen Konami, eleştirilere rağmen büyümüştü. Eski günlerine geri dönmek isteyen Konami ise yeniden dirilmek istiyor. 

Konami bu bağlamda ilk olarak Castlevania’nın yeni oyununu duyuracak. Japonya’da geliştirilen yeni oyunun geliştirme sürecine diğer stüdyolarda eşlik edecek. Bunun yanında Konami MGS Remake üzerinde de çalışacak. 

Bu iki oyun dışında Konami’nin elinde bir koz daha bulunuyor. Bu oyun ise son günlerde çeşitli gelişmelerle gündemden düşmeyen Silent Hill ile ilgili. Gelen bilgilere göre Konami, yeni bir Silent Hill oyunu üzerinde çalışıyor. Tüm bu oyunların geliştirilip geliştirilmediği Konami tarafından açıklanmadı. Konu hakkında ilerleyen günlerde resmi bir açıklama yapılması bekleniyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al