4 dk. Esporlab 01.05.2020

League of Legends 10.9 Yama Notları

League of Legends 10.9 yama notları belli oldu, heyecan verici yeniliklere ev sahipliği yapıyor. Çok sağlam oyuncu kitlesine sahip olan League of Legends, 2 haftada bir güncelleniyor. 10.9 güncellemesi ile neler değişmiş, hangi karakterler güçlendirilip, zayıflatılmış bunlara birlikte göz atalım.

Milyonlarca aktif oyuncuyla hala popülerliğini sürdüren League of Legends, bilindiği üzere Dünyada şampiyonluklar düzenliyor. Popülerliğini korumasının bir diğer nedeni ise, oyunu ücretsiz bir şekilde oynayabiliyor olmanızdan kaynaklanıyor diyebiliriz. Oyuncuların eşit bir şekilde oynayabilmeleri için, Riot Games tarafından iki haftada bir güncellemeler yaptığını zaten biliyorsunuz. Bunun başlıca nedeni, oyunda haksızlık olmaması ve kullanıcıların birbiriyle eşit olması için çalışılıyor, karakterleri dengelemek için yapılan güncellemeler ile oyunun dengesi sağlanıyor.

Baskın olarak taktik ve zeka oyunu üzerine konumlandırılmış oyunda, League of Legends 10.9 yama notları incelemesi yapıyor olacağız. Bilindiği üzere tüm şampiyonların kendine özgü farklı özellikleri var, hangi şampiyonun hangi özellikleri taşıdığını ezberlemek oyunda sizi kaçınılmaz zafere taşıyacaktır. Bunun nedeni ise, karakterlerin birbirine olan dayanıklığını ve vereceği hasarları biliyor olacaksınız bu yüzden karakterlerin özelliklerini ezberlemenizde fayda var.

Genel olarak iki haftada bir yapılan güncellemeler, karakterlerin dengelenmesi için yapılıyor. Bu adil bir oyun için gerçekten önemli bir konu ve Riot Games bu desteği tam anlamıyla yeterine getiriyor. Yapılan bu yeni yama güncellemesinde, sizler için en önemli kısımları alarak sadeleştiriyoruz.

League of Legends 10.9 Yaması: 1. Dereceli mevsimin sonu

league of legends dereceli mevsimin sonu

Şampiyonlarda yapılan iyileştirmeler:

Gnar

league of legends gnar

Gnar’a farklı bir açıdan göz atın Mega Gnar, genel olarak oyunun başlarında iyi kasılmazsa diğer şampiyonlara kıyasla pasif ve yetersiz kalıyordu. Mega Gnar’ın kaya fırlatma yeteneğini kullandıktan sonra yeteneği geri çektiğinizde bekleme süresi %60’dan %70’e yükseltildi. Bir diğer yeteneği olan Güm hasarı normalde 50/85/155/190’dı ve artık 80/115/150/185/220 şeklinde güncellendi.

Fiddlesticks

league of legends fiddlesticks

Fiddlesticks için düzenlemeler yapıldıktan sonra, orman bölgesinde sıkça karşılaştığımız bir şampiyon. Yinede oyuncular tarafından fazlasıyla şikayet alan şampiyon için, Riot Games bir düzenleme daha sağlamış bulunuyor. E yeteneğindeki hasarın düzenlenmesi gerektiğinin farkına varan Riot Games, E yeteneğinde ki hasarı 70/100/130/160/190’dan 70/105/140/175/210’a yükseltti.

Kayn

league of legends kayn

Bir diğer şampiyonumuz olan Kayn, bildiğiniz gibi 3 güncelleme yamasında güçlendirildi. Yeniden yapılan düzenlemede ise, Kayn Q yeteneği olan Karanlık Hasat bekleme süresi 7/6,5/6/5,5/5 saniye bazından 6/5,5/4,5/4 saniye bazına düşürüldü. Aynı zamanda minyonlara fazladan hasar veriyor. W yeteneği olan Kasvet Dalgasının yavaşlatma etkisi %70 den %90’a yükseltildi. Sihirdar Vadisinin popüler şampiyonu olacak gibi duruyor.

Zayıflatma yapılan şampiyonlar:

Bard

league of legends bard

Bard, şampiyonlar arasında yüksek becerilere sahip olan destek şampiyonudur, kendini aşıp bazen üst koridorda bile karşımıza çıkabiliyor. W yeteneğinde bulunan hareket hızı malesef düşürüldü ayrıca bekleme süresi de artırıldı. E yeteneği olan Sihirli Yolculuk‘un bekleme süresi de baya bir artırıldı.

Nami

league of legends nami

Nami de league of legends 10.9 yama notları arasında maalesef yerini aldı. Lol döneminde son zamanlarda popüler olmaya başlayan nami, kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilmekteydi. Riot Games’in de dikkatini çeken bu olay karşısında, Nami’nin can değeri 490’dan 475’e düşürüldü ayrıca Mana değeri de 378’den 365’e düşürüldü. Nami’nin bir diğer pasif yeteneği olan ekstra hareket hızı %60’tan %45’e kadar düşürüldü.

Wukong

league of legends wukong

Wukong son zamanlarda güncellemeler ile beraber sürekli zayıflatılan bir karakter. Bunun başlıca nedeni ise yeteneklerinin yenilenmesinden dolayı, rakiplerine adeta zulüm etmesinden kaynaklanıyor. Taban zırh değeri 34’den 31’e düşürüldü. Q yeteneğinin sağladığı hasar ise 30/55/80/15/130’dan 20/45/70/95/120’ye kadar düşürüldü. W yeteneğinde ki kopya hasarı ise %40/45/50/55/60’dan %35/40/45/50/55 seviyesine kadar düşürüldü.

Yeni gelecek kostümler:

  • FPX Thresh
  • FPS Vayne
  • FPX Malphite
  • FPX Lee Sin
  • FPX Gangplank

Yapılan Kritik Hata Düzeltmeleri:

  • Şampiyon seçimi ekranında aynı anda birden fazla takas yapılırken takasların iptal edilmesine yol açan hata giderildi.
  • Neeko Pasif – Binbir Surat yeteneğiyle Kayn’in kılığına büründüğünde, eğer Kayn dönüşüm geçirdiyse Gölge Suikastçı veya Rhaast olarak görünüyor.
  • Lux R – Son Parıltı yeteneğini kullanırken katledildiğinde yetenek artık tam bekleme süresine girmiyor.
  • Sett artık R – Yürek Hoplatan yeteneğini kullanırken oyuncuların oluşturduğu yüzey şekilleri (Jarvan IV’ün R – Afet yeteneği gibi) tarafından engellenmiyor.
Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al