1 dk. Serkan KÖSE 20.01.2022

Microsoft, Activision Blizzard’ı Bünyesine Ekledi

Son zamanlarda Xbox Game Pass kütüphanesine eklenen oyunlarla gündeme gelen Xbox ve Microsoft bu kez oyun dünyasında kartların yeniden dağıtılmasını gerektirecek bir satın alım haberiyle gündemde. Microsoft, Activision Blizzard şirketini tam 68,7 milyar dolara satın alarak bünyesine kattı.

Oyun dünyası için oldukça önemli olan bu satın alımla birlikte Microsoft; Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software ve Treyarch dahil tüm stüdyoları çatısı altına aldı.

Activision Blizzard Yapımları Xbox Game Pass’e Eklenecek Mi?

Konuyla ilgili Xbox yetkilisi Phil Spencer, Xbox Game Pass kütüphanesi içerine Activision Blizzard yapımlarının hepsini koymak istediklerini belirtti. Spencer tam olarak “Satın alımla beraber, Xbox Game Pass ve PC Game Pass içinde Activision Blizzard’ın inanılmaz kataloğundan olabildiğince çok oyunu sunacağız. Ayrıca bugün Game Pass’in 25 milyondan fazla abonesi olduğunu da duyurduk. Her zaman olduğu gibi, Game Pass’e daha fazla değer ve daha fazla harika oyun eklemeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al