2 dk. Serkan KÖSE 23.03.2021

Microsoft Discord’u 10 Milyar Dolara Satın Almayı Planlıyor!

Teknoloji devi Microsoft Discord’u 10 Milyar dolara satın almayı planlıyor. İşte Microsoft’un yeni satın alma hamlesi. 

Kısa bir süre önce Bethesda, id Software, Arkane gibi pek çok başarılı oyun stüdyosunun çatı şirketi olan Zenimax’ı satın alan Microsoft görünüşe göre bu satın alımlarına devam edecek. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Microsoft, dünyanın en popüler oyun iletişim uygulaması olan Discord’u satın almak için görüşmelere başladı. 

Söz konusu satın almak isteyen taraf Microsoft olduğunda bu plan bir “satın alım” olarak değerlendiriliyor. Satın alma görüşmelerini ortaya çıkartan kaynakların açıklamalarına göre Discord’u satın alan isteyen şirketler arasında Microsoft’un yanı sırada Epic Games ve Amazon gibi dev şirketler de bulunuyor. Kaynaklar ayrıca Discord yöneticilerinin en azından şimdilik şirketlerini halka açma seçeneğine, bir başka şirkete satmaktan daha sıcak baktığını aktarıyor. 

Yine Bloomberg haberine göre Microsoft ve Discord bu satın alım için pek yakın değil. Yine de yazılım devi Microsoft’un son yatırımcı turunda topladığı 100 milyon dolar ile toplamda 7 milyar dolar değerlemeye ulaşan ve aylık olarak 140 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan Discord için 10 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir fiyatı gözden çıkarttığı belirtiliyor. 

microsoft-discordu-10-milyar-dolara-satin-almayi-planliyor

Bilgilerde ayrıca olası bir satış durumuna karşı ilginin ne olduğunu öğrenmek isteyen Discord, görüşme için Microsoft ile bir iletişim kurdu. Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer da bu ticari görüşmesinin aktif bir parçası olarak rol aldı. Microsoft ve Discord arasında gerçekleşecek olan bu satın alımın tamamlanmasıyla birlikte Microsoft oyun ve Xbox tarafında Discord uygulamasını varsayılan iletişim aracı olarak sunabilir. 

Son dönemde oyun sektörüne önemli yatırımlar yapan Microsoft’un oyun oynamayı herkes için kolay ve erişilebilir kılmayı hedeflediği biliniyor. Özellikle Xbox Game Pass ile birlikte bunu önemli bir ölçüde başaran Microsoft, özellikle Discord’u satın almasıyla birlikte bu hedefine çok daha yaklaşmış olabilir. 

Bu satın alımın tamamlanıp tamamlanmayacağı tam olarak bilinmiyor olsa da satın alım konusu ile ilgili ne Microsoft tarafından ne de Discord tarafından resmi bir açıklama şimdilik gelmedi. Konunun ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al