2 dk. Serkan KÖSE 05.04.2021

Microsoft Görev Çubuğunda Değişiklik Yapacak!

Yazılım devi Microsoft görev çubuğunda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Peki yeni görev çubuğu nasıl olacak?

Özellikle Windows 10 işletim sistemi ile birlikte kullanıcılarına pek çok önemli özellik sunan Microsoft, Windows 10 işletim sistemine getirdiği yeni güncellemeler ile birlikte işletim sistemini kullanıcı dostu hale getirmeye devam ediyor. Bu süreçte diğer işletim sistemlerinden farklı olarak Microsoft, Windows 10 işletim sisteminde kullanıcı bildirimlerini daha fazla dikkate alıyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre Microsoft şimdi de Windows 10 işletim sisteminin görev çubuğunda değişiklik yapmayı planlıyor.

Microsoft Görev Çubuğunda Değişiklik Yapıyor!

Microsoft’un geliştirici kanalında yayınladığı son güncelleme ile birlikte Windows 10 arayüzünde önemli değişikliğe gidildi. Yine Microsoft tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre Windows 10’un görev çubuğundaki Notepad ve Microsoft Word gibi uygulamalara sağ tıklandığında açılan listeye yerelde çalışılan dosyaların konumları için kısayollar eklenmiş durumda.

microsoft-gorev-cubugunda-degisiklik-yapacak

Bir diğer yandan kullanıcılar görev çubuğunda boş bir alana tıkladıklarında açılan listeden görev görünümü, Windows Ink çalışma alanı, dokunmatik klavye kısayolu butonu ve Windows arama kısayolları ile karşılaşmayacak. Microsoft bu ayarları Windows 10 görev çubuğundan kaldırmış durumda.

Yazılım devi Microsoft’un bu seçenekleri ayarlar sekmesine taşıyarak, genel kullanıcı arayüzünde bulunan dağınıklığı gidermek istediği düşünülüyor. Bunun yanında taşınmış olan kısayollar kişiselleştirme başlığında toplandığı için Windows 10 işletim sistemini etkinleştirmeden kullanan kullanıcılar bu özelliklere erişemeyecek. Son olarak Microsoft’un bu değişikleri 2021 yılının sokuna tekabül eden ekim kasım aylarında indirmeye sunması beklenen Sun Valley güncellemesi ile birlikte kullanıcılarına sunacağı düşünülüyor. Microsoft’un bu güncellemesi Windows 10 kullanıcılarına kademeli olarak dağıtılacağı için güncelleme ile birlikte gelen özelliklerin tüm kullanıcılarda kullanılması biraz vakit alacak diyebiliriz.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al