2 dk. Esporlab 19.01.2020

Microsoft Matematik Uygulamasını Yayınladı

Microsoft, bu sektörden geri kalmadı ve soru çözebilen uygulaması Microsoft Math’I yayınladı. Özellikle öğrenciler için harika bir fırsat olan bu uygulama, şu an sorunsuz olarak çalışıyor. Bildiğiniz üzere bu alanda birçok uygulama bulunmaktaydı fakat devreye Microsoft’un girmesiyle diğer uygulamalar kullanıcı kaybedecek gibi duruyor. Soruların direkt cevabını görebildiğiniz gibi detaylı olarakta inceleyebiliyorsunuz. Uygulamayı daha çok merak edenler, Microsoft Math nedir sorusunu sormaya başladı. En net şekilde bu sorunun cevabını öğrenmiş olacaksınız.

Microsoft Math Nedir ?

Adım adım soruların cevabını gösteren uygulama, basit arayüzü sayesinde çok rahat kullanılabiliyor. Uygulamanın okuyucusu, hem el yazılarını hem de bilgisayar çıktılarını çok iyi şekilde algılıyor. Math’in rakibi olan Photomath, okuyucu konusunda pek iyi sayılmaz. Bu sebep ile kullanıcılar yakın zamanda Microsoft’u tercih edecek gibi görünüyor.

microsoft-math

microsoft-math

Uygulama sayesinde dört işlem, istatistik, teori, hacim, olasılık ve trigonometri soruları çözülebiliyor. Bu da lise düzeyine gelmiş bir öğrenci için oldukça yeterli diyebiliriz. Uygulama yeni çıktığı için şu an Türkçe dil desteği bulunmuyor fakat yakın zamanda eklenmesi bekleniyor. Birçok uygulamasında Türkçe dil desteği sunan Microsoft, bu uygulamasında bundan geri kalmayacaktır. Şu an sunulan diller arasında Fransızca, Çince, Hinduca, Japonca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Porketizce yer alıyor.

Microsoft, uygulama sayesinde sıkıcı matematik derslerinden daha rahat bir şekilde matematik öğretmeyi amaçlıyor. Bu konuda ne kadar başarılı olacağı zaman içerisinde belli olacak. Uygulama, sadece yazılı olarak değil, aynı zamanda görsel olarak da öğrencilere yardımcı oluyor. Math aracılığı ile çözeceğiniz denklem sorularında görsel olarak çözümleri görebilirsiniz. Bunun yanında soruların çözümlerini grafiğe yansıtılmış şekilde de görmeniz mümkün.

Uygulamanın amacı; matematik sorularını anlamanızı sağlamak ve çözümü öğretmek. Birçok öğrenci, bu uygulama sayesinde kopya çekmeye çalışacak gibi duruyor. Biz şimdiden uyaralım, uygulamayı kullanarak kopya çekmeyin. Öğrenmedikten sonra tek seferlik sınavlardan geçmenizin hiçbir önemi yoktur. Ayrıca birçok öğretmen bu uygulamalardan haberdar. Bu yüzden sınavlardan önce telefonlar toplanıyor.

Yeni uygulama haberleri ve yeni oyun haberleri için bizi takip etmeyi unutmayın. İyi oyunlar ve iyi dersler!

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al