2 dk. Serkan KÖSE 23.04.2021

Microsoft ve Discord Arasındaki Görüşmeler Durma Noktasına Geldi

Microsoft ve Discord arasındaki görüşmelerde yeni bir gelişme yaşandı. Görüşmeler durma noktasına geldi.

Geçtiğimiz aylarda Microsoft’un popüler sohbet platformu olan Discord’u satın almak için görüşmelere başladığı iddiası ortaya atılmıştı. Gündemde kendisine sıkça yer bulan bu konu hakkında ortaya çıkan raporlarda Discord’u satın almak için Microsoft’un yanı sıra Amazon ve Epic Games’in de girişimlerinin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Gelen son bilgilere göre Discord’un satın alım yerine farklı bir yolu tercih edebileceği aktarılıyor. Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Discord bu görüşmelerin yerine halka açılma ihtimalini daha ciddi bir biçimde düşünüyor.

Discord’un satın alımı konusu hala masada ancak Wall Street Journal’in haberine göre iki dev şirket olan Microsoft ve Discord arasındaki “ileri görüşmeler” istenilen noktaya gelmedi ve Discord bu satın alım yerine ilk olarak halka arz planı sürecini gündemine aldı.

Microsoft ve Discord Arasındaki Görüşmeler Durma Noktasında

Discord’u satın almak isteyenler arasında ciddi bir ilerleme kaydeden Microsoft’un hala Discord ile görüşmeleri sürdürdüğü aktarılıyor. Discord’un oyun toplulukları için en çok tercih edilen servis olduğu gerçeği düşünüldüğünde, bu satın alım özellikle oyun konusunda elini güçlendirmek isteyen Microsoft için stratejik açıdan önemli bir noktaya sahip. Ancak bu ikili arasındaki görüşmelerin durma noktasına gelmesiyle birlikte sürecin şimdilik belirsiz olduğunu söyleyebiliriz.

microsoft-ve-discord-arasindaki-gorusmeler-durma-noktasina-geldi

Yayımlanan raporlara göre Haziran 2020 döneminde Discord’un değeri 3.5 milyar dolar olarak açıklanırken, bu değer 2020 yılı sonunda 7 milyar dolara çıktı. WSJ’nin haberine göre şirket değerini iki katına çıkartmayı başarmış olsa bile Mart 2021’de önemli bir gelir artışı sağlamış olmasına rağmen hala kara geçmeyi başaramadı. Yine de tüm bu rakamlar Microsoft’un mali başarısını düşündüğümüzde ödenemeyecek tutarlar değil.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al