1 dk. Serkan KÖSE 15.07.2021

Microsoft Xbox Kontrolcüsünü Değiştirebilir

Bilindiği üzere Microsoft ve Sony’nin yeni nesil konsolları bir süredir piyasada. Yeni nesil oyun konsollarında Sony’nin PlayStation 5 oyun konsolu için ürettiği DualSense kontrolcüsü beğenilirken Microsoft cephesinden de Xbox’ın kontrolcüsünün değiştirileceğinin sinyali geldi.

Yeni nesil oyun konsolları uzun bir süredir satışta olsa da kullanıcılar konsollarda fazla bir yenilik göremediği için şikayetçi. Özellikle Xbox tarafında kontrolcü neredeyse bir önceki nesille aynıyken PlayStation tarafında ise DualSense oyun kontrolcüsü büyük yenilikle birlikte geliyor. Oyuncuların pek çoğu da DualSense’i beğenirken oyunculara Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer’da katıldı. 

Xbox Kontrolcüleri Değişebilir

Xbox’ın başkanı olan Phil Spencer açıklamasında PlayStation 5’in kontrolcüsü olan DualSense’i övdü. Phil Spencer açıklamasında “Şu anda farklı türde cihazlar düşünüyoruz. Muhtemelen kontrolcü üzerinde bazı önemli değişikliklere gideceğiz. Sony’nin yeni nesilde kontrolcü üzerinde muhteşem bir iş çıkarttığını söyleyebiliriz. Biz de bu tarzda bir şeyler yapmak istiyoruz.” dedi. 

Konsolun çıkışında bir süre sonra Xbox kullanıcılarına bu tarz bir yenilik isteyip istemediklerini bir anket ise sormuştu. Görünen o ki oyuncular da Xbox kontrolcüsünün PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense’e benzer bir yenilikler sunmasını bekliyor. 

Yeni nesil oyun konsollarında Xbox tarafında ciddi bir yenilik sunulmuyor olsa da Sony’nin kontrolcü tarafında tamamen yeniliğe gittiğini görebiliyoruz. Bu anlamda Sony’nin DualSense ile birlikte sunduğu uyarlanabilir tetik ve dokunsal geri bildirim özellikleri oyuncular tarafından bir hayli sevilmişti. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al